Motion om stängningsdagar förskolan/fritidshem

Motion från Kristdemokraternas lokalavdelning i Degerfors

 

Degerfors 2014 05 20

 

 

Håll några förskolor och fritidshem öppna vid studiedagar!

 

I nuläget stänger Degerfors kommun alla sina förskolor, skolor och fritidshem vid studiedagar/ planeringsdagar. Två dagar på våren och en på hösten.

Som en jämförelse har Karlskoga kommun tre förskolor som bemannas av vikarier de dagar då studiedagarna infinner sig. Ur en konkurrens och jämställdhetsprincip är detta inte att föredra. Sett till mig själv och personer i min omgivning så krävs det semester eller annat för att ro detta i land. En uppgiven förälder sade angående detta ärende att denne var tvungen att vabba ( vård av barn) eftersom denne inte hade några föräldradagar och semesterdagar att ”offra” då den barnomsorg man betalt för stänger mitt i en arbetsvecka. Det är inte heller lätt att få semester om jobbet inte tillåter detta.

 

Alla har inte ett stort kontaktnät och kan få hjälp av farmor eller farmor med att passa barnen.

 

Hursomhelst leder det till inkomstbortfall och besvärligheter med att planera sin vardag.

I Karlskoga har inte alla fritidshem studiedagar samtidigt, något finns alltid tillgängligt. I förskolan får man säga till i förväg om behov finnes för omsorgsplats vid studiedagar och då besätts enheterna med vikarier utifrån antalet barn.

Det finns alltid en enhet öppen i varje förskoleområde.

 

 

Vi önskar att det till hösten öppnas upp några förskolor och fritidshem med vikarier/ resursjobbare från de olika enheterna för att öka barnens trygghet så de har någon de känner sedan tidigare. Detta för att öka tillgängligheten och nöjdhetsindexet i Degerfors förskolor / fritidshem vid studiedagar! Handlar enkom, om tre dagar per år.

 

Det tjänar vi alla på!

 

För Kristdemokraternas lokalavdelning i Degerfors

 

_____________________________

 

Jan Johansson

 

Sommaröppen förskola i Åtorp

Vi har tillsammans med övriga allianspartier debatterat för sommaröppen förskola även i Åtorp. Majoriteten anser inte detta möjligt. Vi får hoppas på positivare tongångar nästa år.

Bli medlem!

Göran HägglundBrinner du för samma frågor som jag?

Jag valde att gå med i Kristdemokraterna för att jag ville förändra samhället. Familjerna behövde mer makt och staten mindre, tyckte jag. Jag ville också arbeta mot rasism och kommumnism, för frihet och medmänsklighet. Idag har vi kommit en bra bit i den riktningen. Valfriheten har ökat samtidigt som välfärden har blivit starkare. Det visar att politiskt arbete är viktigt och gör skillnad.

Jag hoppas att du vill göra samma val som jag gjorde en gång, och bli medlem i Kristdemokraterna. Hos oss får du en möjlighet att arbeta för det du tror på, och bidra med dina tankar och erfarenheter. Du har chansen att bli en av dem som formar framtiden. Ta den!

>>> BLI MEDLEM I KRISTDEMOKRATERNA

GÖRAN HÄGGLUND
Partiledare (KD)