• Invigning av BB Sophia

    Idag invigdes nya BB Sophia. Prinsessan Christina, Fru Magnusson och sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) deltog och vårsolen strålade.

    Det kändes högtidligt och roligt att få vara med då denna nya toppmodern förlossningsklinik invigdes. Det är Praktikertjänst som sedan i mars bedriver förlossningsvård, neonatalvård och mottagning för gravida. Ca 4000 förlossningar kommer kunna per år. Jag hoppas att ingen ska behöva avvisas från Stockholm, de utökade BB platserna är mycket välkomna.

    BB Sophia arbetar utifrån devisen att inte separera familjen. Neonatalvården kan ges nära familjen. BB Sophia har rekryterat kompetent personal och på plats finns en komplett utrustad akutenhet, dygnet runt alla dagar i veckan. Akutenheten klara att omhänderta den gravida, födande och förlösta kvinnan med akut svåra komplikationer alla dagar, året runt. På BB Sophia finns åtta födelserum, fördelade på två våningsplan. Alla rum har eget badkar och all övervakning av barn och mamma sker trådlöst. De 23 rummen ger plats för både kvinnan och hennes partner att stanna över natten. Hittills har över 200 födslar skett på BB Sophia och fler att vänta!