• God utdelning för Kristdemokraterna i landstinget

    Kanske tycker någon att det varit lite väl mycket hemlighetsmakeri. Journalister har ringt och ringt men fått återvända till redaktionen i ogjort ärende. För mig har det varit jätteviktigt att kunna föra förtroliga samtal mellan oss allianspartier och inte via medierna. Ibland kräver situationen att vi får prata lite ostört och för mig som brukar twittra och blogga ganska flitigt kanske det verkar märkligt men det handlar om att kunna landa i en politik och organisation som blir så bra som möjligt för Stockholm. Stockholms län står inför utmaningar de närmaste åren, alla stockholmare ska få god och säker vård, pendeltågen ska gå att lita på och fler duktiga medarbetare till vården behöver rekryteras.

    Efter att ha suttit instängd i Landstingshuset i några veckor, inklusive en del kvällar och helger, så känns det nu bra att pusselbitarna börjat falla på plats. Vi i alliansen regerar vidare i begränsad majoritet och vi kommer att söka stöd över blockgränsen i olika sakfrågor. På oss vilar ett stort ansvar att förvalta allianssamarbetet. Den nya S-ledda regeringen kan vänta sig tuggmotstånd i vårdfrågorna från Sveriges störta landsting. Jag vill fortsätta driva en politik för valfrihet och frihet. Kristdemokraterna har ökat från sju till nio mandat och vi har fått utdelning. Kristdemokraterna kommer att få fler ordförandeskap än tidigare och även vice ordförandeuppdrag. Vår nomineringskommitté arbetar just nu för fullt med att föreslår namn och person på alla de poster och uppdrag som vi fått. Det står klart att Kristdemokraterna får en landstingsrådpost med ansvar för barn och äldre. Jag känner mig oerhört inspirerad och laddad att jobba i fyra år för att sätta avtryck i politiken och se till att kristdemokraterna gör avtryck!

    Idag skriver DN Stockholm om resultatet av förhandlingarna. Artikeln finns här.