Tvinga inte på köttfritt

Jag har inget emot vegetariska dagar. Jag själv slutade äta kött (undantaget fisk) för tre år sedan. Sedan knappt ett år tillbaka har jag även börjat äta kyckling. Rött kött undviker jag dock av framför allt djuretiska skäl. Men också av hälso- och klimatskäl. Trots det är jag emot Miljöpartiets förslag om en köttfri dag per vecka på våra skolor, läs här. Att vi i kommunfullmäktige ska besluta om skolarnas matsedlar går helt emot mina idéer om maktdelning.

Stockholm har väldigt fria skolor. Kommunfullmäktige beslutar om skolpengens storlek och skolorna får pengar för varje elev. Inom denna ram är skolorna väldigt fria så länge de håller budget och följer skolans värdegrund och lagstiftning. Jag tycker i grunden att detta är ett bra system. Att vi då ska in och lägga oss i enskilda skolors matsedlar är för mig helt främmande. Självklart ska skolor erbjuda vegetariska alternativ och det görs redan idag. Men att gå länge än så är definitivt att gå utanför politikens gränser.

Läs även andra bloggares åsikter om http://bloggar.se/om/mat” rel=”tag”>mat
, http://bloggar.se/om/skola” rel=”tag”>skola, http://bloggar.se/om/utbildning” rel=”tag”>utbildning, http://bloggar.se/om/vegetariskt” rel=”tag”>vegetariskt, http://bloggar.se/om/stockholm” rel=”tag”>stockholm, http://bloggar.se/om/politik” rel=”tag”>politik, http://bloggar.se/om/milj%F6partiet” rel=”tag”>miljöpartiet