KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KRISTDEMOKRATERNA AGERAR I SÄKERHETSKRISEN

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

1 day ago

Kristdemokraterna Falkenberg

Parkeringsfrågan är inte bara viktig för oss Kristdemokrater - den påverkar även alla kommunens företagare. Det och mycket mer diskuterade vi i Framtid Falkenberg när vi idag besökte Ekängen vid lokstallarna. Här bygger man t.ex in dagvattenmagasinet under marken med hjälp av en ny teknisk lösning - något som frigör mer mark för parkeringsplatser. Smart! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nu har mandatperioden börjat! Kristdemokraternas fullmäktegrupp var på plats för att rösta in det nya presidiet med ordförande från Framtid Falkenberg! Nu ser vi fram emot en fulladdad mandatperiod med mycket kristdemokratisk politik! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Falkenberg topp tio i näringslivsklimat! Riktigt roligt! Så vad är utmaningen? Tillgången till kompetens, säger företagen - som slåss om bra personal. Helt tydligt då att Framtid Falkenbergs fokus på kärnverksamheter och en bra likvärdig skola i hela kommunen kommer att vara viktig för att företagen ska kunna möta framtidens utmaningar! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Kristdemokraterna Falkenberg

Vi Kristdemokrater tar ansvar!

Kristdemokraterna i Falkenberg har under en längre period suttit vid makten i Falkenberg som en del utav Alliansen. Detta var även vår ambition att fortsätta göra efter valet 2018 men med en tydligare Kristdemokratisk röst. Vi gick till val och lovade våra väljare att fortsätta kämpa för:

* Mindre barngrupper i förskolan
* Förstärkt elevhälsa
* Fler Trygghetsboenden
* P-skiva i innerstaden
* m.m.

Vår främsta lojalitet är mot våra väljare som vill se mer Kristdemokratisk politik. Då utvecklingen av bl.a. mindre barngrupper i förskolan gick för långsamt i Alliansen och vi ville få våra hjärtefrågor högre upp på dagordningen inleddes samtal med andra partier som ville åt samma håll. Resultatet blev Framtid Falkenberg - och vi känner nu att vi har en positiv och framåtsträvande grupp partier som vågar satsa och sätta invånaren i fokus - för det är därför vi valt att engagera oss politiskt!

När andra partier pratar om svek och vill smutskasta tänker vi fokusera på att bedriva Kristdemokratisk politik och berätta vad vi står för. Vi är trygga i våra värderingar, vi vet vad vill genomföra och nu kommer vi, som alltid, fortsätta jobba stenhårt för att förverkliga våra vallöften och skapa en bättre Framtid i Falkenberg!
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Kristdemokraterna Falkenberg

Kl 10 börjar vår presskonferens där Falkenbergs nya styre, Framtid Falkenberg, presenteras - följ oss live! ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: