KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KRISTDEMOKRATERNA AGERAR I SÄKERHETSKRISEN

Vad vill vi Kristdemokrater

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

20 hours ago

Kristdemokraterna

Nu på måndag håller Ebba Busch Thor tal till nationen på SVT 1, kl 19:15. Då kommer hon berätta om vad hon tycker är viktigast i svensk politik och hur KD skulle vilja se att Sverige utvecklades. Ni får med andra ord höra om hur det skulle kunna vara med mer kristdemokrati i svensk politik. Det vill ni inte missa! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Kristdemokraterna

Lars Adaktusson är Kristdemokraternas representant i Europaparlamentet. Se gärna filmen som ger en inblick i hans arbete i EU ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Kristdemokraterna

Slopa pensionärsskatten, bygg fler äldreboenden och kapa vårdköerna!

Vi vill vi säkerställa att de äldres intressen tas på allvar och prioriteras, det gör vi genom ett välfärdskontrakt för de äldre. Ett kontrakt är ett tydligt löfte, och det går vi till val på. Förra veckan signerade Ebba Busch Thor ett välfärdskontraktet för äldre på Seniordagen i Stockholm.
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

Kristdemokraterna

Vi kommer i alla lägen ta strid mot familjefientliga förslag och värna familjers möjlighet att få ihop livspusslet. För hur modernt är det egentligen att begränsa flexibiliteten i föräldraförsäkringen?

Det kommer med jämna mellanrum förslag på förändringar i föräldraförsäkringen. Det senaste året har flera familjefientliga förslag presenteras. Vi kristdemokrater säger nej till förslag som:
✖️ Färre dagar i föräldraförsäkringen
✖️ Att pappadagarna vid barnets födsel tas bort
✖️ 5 kvoterade pappamånader, och 5 kvoterade mammamånader
✖️ Att man inte ska få spara dagar efter barnens 3-årsdag
✖️ Ingen förälder kan ta ut mer än 8,5 månaders föräldraförsäkring under småbarnsåren.

I en ny undersökning från SIFO om föräldraförsäkringen svarade 76 % att föräldrarna ska få bestämma själva rörande hur alla dagar ska fördelas. Vi kristdemokrater håller med, vi tror att familjerna vet bäst. Det ska finnas möjlighet att få mer tid med barnen och att forma sin egen vardag. Föräldrar ska själva få avgöra hur de vill fördela föräldraledigheten och vilken typ av barnomsorg deras barn behöver.
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Kristdemokraterna

När människor måste tacka nej till studieplats eller arbete. När företagen har svårt rekrytera. När allt fler står allt längre från att få en bostad. Då har samhället självklart ett ansvar. Bostäder är en del av samhällsbygget.

Igår debatterade Caroline Szyber bostadspolitik i SVT Agenda. Staten måste ta ett större ansvar men det måste också gå till dem som behöver det mest. Bostäder för alla unga, nyanlända - Bostadslöshet får sägas vara ett av samhällets största misslyckanden. Staten ska ta ett större ansvar. Vi måste hjälpa och stöta så alla får en bostad. Många åtgärder måste vidtas för att möta denna utveckling.

Slopat extra amorteringskrav, se över flyttskatter och stimulans till äldreboende. Bättre öka stödet till de mest behövande som ex en del äldre i form av bostadsbidrag istället för att ösa generella miljardbidrag på byggbolag.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Kristdemokraterna

Olyckligt att böneutrop tillåts i Växjö. Vi kristdemokrater förstår religionens värde och därför också dess gränser. Det är inte rimligt med återkommande och institutionaliserade böneutrop som hörs in i människors hem.

Se hela klippet från TV4 Nyheterna, ca 11 minuter in i sändningen: www.tv4play.se/program/nyheterna/3969796
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Kristdemokraterna

Fullsatt till sista stol och fler därtill i Växjö ikväll. Tack Bert och ni som kom för tuffa frågor om sjukvård, trygghet och äldres villkor. Utmaningarna Sverige står inför tar vi på allvar.

Att träffa människor på detta sätt ger så mycket energi. Tack för ikväll! / Ebba

Se livesändningen från ikväll i efterhand: Tuffa frågor, ärliga svar med Ebba Busch Thor och Bert Karlsson
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: