EBBAS TAL FRÅN ALMEDALEN

KRISTDEMOKRATERNA AGERAR I SÄKERHETSKRISEN

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

3 days ago

Kristdemokraterna Halmstad

Partiledardebatt i Riksdagen 12 juni 2019 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ebba Busch Thor :: Riksdagen tar snart sommarledigt. Tyvärr gör inte välfärdsproblemen det.

Sommaren är den tid då höggravida kvinnor löper störst risk att inte få en förlossningsplats. Då vårdpersonal kallas tillbaka till jobbet för att trycket har blivit akut. Och sommaren är den tid då de redan långa vårdköerna bli ännu längre.

I december, för 183 dagar sedan, såg Kristdemokraterna och Moderaterna till att sjukvården fick fyra nya miljarder. Pengar som skulle gå till kortare köer, starkare primärvård och vidareutbildning för specialistsjuksköterskor. Av de fyra miljarderna har ännu inte en krona betalats ut.

Det var mitt huvudbudskap när jag idag deltog i riksdagens partiledardebatt. Jag frågade även statsminister Stefan Löfven om de fyra miljarderna och varför de fortfarande inte har betalats ut. Hans svar var undvikande, men han lät meddela att det är på gång.

Det duger inte. Det lugn som borde råda på landets sjukhus har istället lagt sig över Socialdemokraterna och regeringen. Viktiga problem åtgärdas inte, brister skylls på andra trots att Stefan Löfven nu har regerat landet i nästan fem år.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Följ Ebba Busch Thor i partiledardebatten på webb-TV, SVT och SR. Onsdag 12 juni kl 9.00. ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: