Självförsörjningen farligt låg

Mikael Oscarsson (KD) riksdagsman har tillsammans med oss varit i Heby för att träffa mjölkbönder och diskutera den oerhört tuffa situationen. På måndag sänker Arla mjölkpriset ytterligare till 2.42 per kilo. Priset skulle behöva vara ca 3.70 per kilo för att det ska gå jämnt ut. Idag slutar 5 mjölkbönder per vecka i vårt land.

– Självförsörjningsgraden vad gäller livsmedel har sjunkit ihop till farligt låg nivåer. Kristdemokraterna har i sin budget anslagit pengar till mjölkbönderna för att kompensera för att svenska bönder har kostnader som inte grannländernas mjölkbönder har. Om vi inte agerar finns det risk att våra barn måste åka utomlands för att se ett kosläpp. Svenska mjölbönderna måste få konkurrensneutralitet med sina kollegor i omvärlden, säger Mikael Oscarsson (KD).

Öppna ungdomsmottagning i Heby

I dagsläget finns ingen mottagning för unga i Heby och det saknas psykolog på ungdomsmottagningarna i Knivsta och Gimo. Det vill Kristdemokraterna ändra på och föreslår inför 2015 att landstinget satsar på en till ungdomsmottagning och fler psykologer.

Läs mer

(KD)-minister på besök

Idag besökte vår barn- och äldreminister Maria Larsson Heby Kommun. Hon fick se och höra om Hela Människans verksamhet i Heby. Ett mycket trevligt besök med givande och intressant samtal.