80 nya bostäder i Segeltorp

Kommunstyrelsen beslutade på sitt sammanträde i måndags att godkänna en ny detaljplan för kvarteret Gulsparven i Segeltorp där Västerängs idrottsplats tidigare låg. 80 bostäder i både flerbostadshus och i gruppbyggda småhus ska byggas på platsen liksom en förskola med fyra avdelningar.

– Den här detaljplanen är ett exempel på planering för att skapa en bra blandning med olika bostadstyper. I Segeltorp finns idag en stor dominans av fristående villor och med den nya bebyggelsen får vi en ökad bostadsmix i området. Jag tror att lägenheterna i flerbostadshusen kan bli attraktiva för äldre villaägare som vill byta till ett bekvämare boende men ändå bo kvar i samma område, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Detaljplanen går nu vidare till kommunfullmäktige för antagande och om den inte överklagas kan det bli en byggstart för bostäderna till vintern.


Ännu lättare att få hemtjänst i Huddinge


Läs mer

Nu bygger vi två nya förskolor i Huddinge!


Läs mer

Nya regler för hemtjänsten gör Huddinge mer företagsvänligt


Läs mer

Dennis Åström Ullström ny vice ordförande i grundskolenämnnden


Läs mer

Karl Henriksson blir ny ordförande i Vård- och omsorgsnämnden


Läs mer

Vi levererar i kommunen och riksdagen


Läs mer

Bygg cykelvägen genom Flemingsbergsskogen


Läs mer

Konceptförskola i Sjödalen


Läs mer

Ny förskola i Skogås


Läs mer

De kommande fyra åren


Läs mer