Sofia Damm besöker Jönköping

Välkommen på Gruppmöte, Riksdagsledamoten Sofia Damm gästar oss.
Sofia är ledamot i Utrikesutskottet och dessutom kristdemokratisk talesperson i frågor om högre utbildning. I utrikesutskottet arbetar man med framförallt biståndsarbete, relationer med andra länder och mänskliga rättigheter.

Agenda för Gruppmöte 29 Maj 18:00
· Sofia Damm – Riksdagsledamot har ordet
· Fullmäktiges ärenden (MAJ)
· Senaste nytt från Simon/Margareta//Andreas/Albin

När: 29 maj, 18:000
Var: Galleriet, Rådhuset (Jönköping)

Alla medlemmar är varmt välkomna på mötet, gör er röst hörd samt var med och påverka politiken i Kommunen.

TF Partiledarbesök i Jönköping

Den 11 maj kommer Jakob Forssmed, tillförordnad partiledare för Kristdemokraterna på besök i länet.

Huskvarnasonen kommer under dagen genomföra besök runt om i länet för att avsluta kvällen i Jönköping. Vi håller ett öppet möte där Jakob kommer att tala om den Kristdemokratiska politiken och vad vi som parti vill uppnå.

Om Jakob

Jakob är riksdagsledamot sedan 2014 och är Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson. Tidigare har han bland annat varit ordförande i KDU och arbetat som statssekreterare på statsrådsberedningen och Kristdemokraternas samordningskansli.

I politiken arbetar han för fler jobb och ökad vardagsfrihet, en välfärdspolitik som prioriterar de mest utsatta och en starkare samhällsgemenskap genom mer tid för relationer och ett starkare civilt samhälle.

Utöver sitt politiska arbete är han engagerad som friidrottstränare i Turebergs friidrottsklubb och har ett stort intresse för träning i allmänhet och långfärdsskridskor i synnerhet.

Om kvällen

Kvällen inleds 17:45 med mingel, efter det talar Jakob vid 18:00 för att sedan avsluta med en frågestund.

Kristdemokraterna bjuder på kaffe och kaka.

 

Var: Fam. Eriksson Cityhotell, Västra Storgatan 25A Jönköping

När: 11 maj, 18:00-19:30

 

För mer info kontakta ombudsman Albin Björhag

LIVSKVALITET HELA LIVET

1 SLOPA PENSIONÄRSSKATTEN

KD vill stänga skattegapet mellan pensionärer och löntagare. Pension är uppskjuten lön. Det är inte rimligt att personer som arbetat ett helt liv ska behöva betala mer i skatt när de går i pension än de som jobbar idag. Vi vill också höja bostadstillägget så att de äldre som har det allra sämst får bättre ekonomi.

2  ÄLDRE BEHÖVS I ARBETSLIVET

KD vill ta bort den särskilda löneskatten för äldre som jobbar vilket minskar kostnaden för att anställa personer över 65 år med en åttondel. Kristdemokraterna vill också sänka åldersgränsen för dubbelt jobbskatteavdrag till 64 år.

3 ÄLDREBOENDEGARANTI

KD vill införa en äldreboendegaranti där varje person över 85 år har en lagstadgad rätt att få en plats på ett särskild boende,trygghetsboende eller serviceboende när och om de så vill.

4 HEMTAGNINGSTEAM

KD vill införa hemtagningsteam, som innebär att personal finns från att hemgången från sjukhus planeras; som kan följa med hem, ordna med mat och läkemedel för de första dagarna samt göra en första anpassning av boendet.

5  ÖVERLÅTA FÖRÄLDRAPENNINGDAGARKD

vill att föräldrar fritt ska få överlåta föräldrapenningdagar till varandra. Det ska även gå att överlåta dagar till närstående, som en mormor eller en bonuspappa.