KD lovar storsatsning på förlossningsvården

Kristdemokraterna satsar 2,5 miljarder kronor till förlossningsvården de närmaste tre åren – 750 miljoner kronor mer än regeringen.
– Det är så många kvinnor som upplever en enorm otrygghet inför förlossningen. Det måste vi ändra på, säger Ebba Busch Thor till Expressen.

Läs intervjun med Ebba Busch Thor i Expressen.

Pengarna ska bland annat gå till höjda löner och förbättrad arbetssituation för barnmorskor och undersköterskor.
– Varje dag kan inte vara en sprintmarsch på jobbet för att orka och räcka till. Då behöver man fler kollegor, en bättre arbetssituation och på sina håll en bättre lön.

Satsningen ska bland annat resultera i 5 000 nya förlossningsplatser.
Därutöver satsas 30 miljoner kronor på patienthotell för gravida kvinnor som bor i glesbygden. De ska kunna bo tillsammans med sin partner inför den stundande förlossningen.
KD avsätter också 30 miljoner kronor för att inrätta ett nationellt kompetenscentrum för förlossningsvård – med syftet att höja professionens kompetens och för att förebygga och behandla förlossningsskador.

Sofia Damm besöker Jönköping

Välkommen på Gruppmöte, Riksdagsledamoten Sofia Damm gästar oss.
Sofia är ledamot i Utrikesutskottet och dessutom kristdemokratisk talesperson i frågor om högre utbildning. I utrikesutskottet arbetar man med framförallt biståndsarbete, relationer med andra länder och mänskliga rättigheter.

Agenda för Gruppmöte 29 Maj 18:00
· Sofia Damm – Riksdagsledamot har ordet
· Fullmäktiges ärenden (MAJ)
· Senaste nytt från Simon/Margareta//Andreas/Albin

När: 29 maj, 18:000
Var: Galleriet, Rådhuset (Jönköping)

Alla medlemmar är varmt välkomna på mötet, gör er röst hörd samt var med och påverka politiken i Kommunen.

TF Partiledarbesök i Jönköping

Den 11 maj kommer Jakob Forssmed, tillförordnad partiledare för Kristdemokraterna på besök i länet.

Huskvarnasonen kommer under dagen genomföra besök runt om i länet för att avsluta kvällen i Jönköping. Vi håller ett öppet möte där Jakob kommer att tala om den Kristdemokratiska politiken och vad vi som parti vill uppnå.

Om Jakob

Jakob är riksdagsledamot sedan 2014 och är Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson. Tidigare har han bland annat varit ordförande i KDU och arbetat som statssekreterare på statsrådsberedningen och Kristdemokraternas samordningskansli.

I politiken arbetar han för fler jobb och ökad vardagsfrihet, en välfärdspolitik som prioriterar de mest utsatta och en starkare samhällsgemenskap genom mer tid för relationer och ett starkare civilt samhälle.

Utöver sitt politiska arbete är han engagerad som friidrottstränare i Turebergs friidrottsklubb och har ett stort intresse för träning i allmänhet och långfärdsskridskor i synnerhet.

Om kvällen

Kvällen inleds 17:45 med mingel, efter det talar Jakob vid 18:00 för att sedan avsluta med en frågestund.

Kristdemokraterna bjuder på kaffe och kaka.

 

Var: Fam. Eriksson Cityhotell, Västra Storgatan 25A Jönköping

När: 11 maj, 18:00-19:30

 

För mer info kontakta ombudsman Albin Björhag