Sverige måste sluta gulla med Erdoğan!

Under gårdagen deltog Kristdemokraternas gruppledare Christopher Dywik, i en manifestation mot den allt mer rasistiska, totalitära och islamistiska Turkiet, arrangerad av Kalmars Kurdiska kulturförening.

– Jag önskar att jag kunde stå här idag och tala om ett Turkiet som hade fortsatt den avspänning som man uppnått 2010. Jag önskar att jag hade kunnat stå här idag och tala om ett Turkiet där vi hade fått se mer av rättssäkerhet och demokrati. Tyvärr står jag här idag istället och talar om ett Turkiet som präglas allt mer av rasism, totalitarism och islamism!, inledde Dywik.

– Efter kuppen i juni var det många som hoppades att Turkiet skulle inse allvaret i den inslagna vägen, och skärpa till sig. Tyvärr har utvecklingen varit den motsatta och Erdoğan har istället använt statskuppen som svepskäl för att kunna göra sig av med oppositionella. Bara veckorna efter kuppen hade Erdoğan låtit gripa 16 000 politiska motståndare. Ytterligare 60 000 domare, lärare och poliser har godtyckligt avskedats. Allt detta samtidigt som över 100 medier har stängts ned, varav många kurdiska tidningar och TV-kanaler. Kurdiska lokaler attackeras över hela landet, kurdiska journalister och parlamentariker fängslas. Samtidigt flaggar Erdoğan för att landet kommer behöva göra avsteg ifrån de mänskliga rättigheterna för att ”temporärt” kunna återinföra dödsstraffet(!).

– Medan de modiga Peshmergastyrkorna kämpar mot Islamiska statens (IS) blinda hat i Irak, så stryker den Turkiska regeringen IS medhårs, köper olja av dem och attackerar de kurdiska styrkorna i ryggen. Det är hög tid att Sverige, Europa och världen slutar gulla med Erdoğan!, avslutar Dywik.


Viktigt att lyssna på boendes farhågor vid enorm vindkraftsutbyggnad i populärt naturområde


Läs mer

Svenskt på tallriken i sommar


Läs mer

”Bregott-beslutet” – Ett viktigt steg på vägen för mer svenskproducerad mat till våra barn


Läs mer

KD tog strid mot höghastighetståg på SKR:s Kongress


Läs mer

Sluta straffbeskatta landsbygden


Läs mer

Nej till 21-meters mast i centrala Ljungbyholm


Läs mer

Mer svensk- och närproducerad mat på våra skolor


Läs mer

KD-glädje över räddad Cellgrav


Läs mer

Förebyggande insatser är de viktigaste av insatser


Läs mer

Hur återställer vi trygghet och säkerhet i Berga centrum?


Läs mer