Diplom och tårta för Hematologiska vårdavdelningen US

IMG_20141203_150300Hematologiska vårdavdelningen på US har fått utmärkelse för ett av de tre bästa resultaten inom Landstinget i Östergötland enligt Nationell Patientenkät våren 2014. Per Larsson (KD) tillsammans med Fredrik Sjöstrand (M) delade ut diplom till verksamhetschef Malin Gustafsson. Malin poängterade att resultatet är hela gruppens förtjänst. Därefter bjöds det på kaffe och tårta.

IMG_20141203_151633 IMG_20141203_150610

Uppdragen klara för Region Östergötland 2015-2018

På gruppmötet torsdag 20 november valdes den nya kristdemokratiska gruppen för Region Östergötland 2015-2018. Per Larsson, gruppledare, kommer framöver lägga ett stort fokus på region- och näringslivsutvecklingsfrågor i sin roll som 2:e vice ordf. Regionutvecklingsnämnden samt Ledamot ALMI Företagspartner. Anders Eksmo valdes till Ledamot i Regionstyrelsen, Regionens pensionärsråd och Arvodeskommittén. Monica Holtstad Sanberg valdes till ersättare i Regionstyrelsen, Ledamot Regionutvecklingsnämnden och Vice ordf. RUN:s beredning om folkhälsa.

Kristdemokraternas regiongrupp står nu rustade för ett aktivt och granskande oppositionsarbete. Du kan se hela listan av våra politiker här.

Dimplom och tårtutdelning på Lungmedicinska mottagningen US

IMG_20141120_130348~2

Diplom och tårtutdelning på Lungmedicinska mottagningen US. Avdelningen har fått utmärkelse för mycket nöjda patienter samt för stor kvalitetsförbättring enligt Nationell Patientenkät våren 2014. På bilden ser Per Larsson tillsammans med verksamhetschef Helena Engström och enhetschef Lena Regard.IMG_20141120_131018

Val av gruppledare och politisk sekreterare

larss_topplund_nyvalda

Tisdagen den 7 oktober valdes Per Larsson (t.v.) till gruppledare och Fredrik Topplund (t.h) till politisk sekreterare för Kristdemokraterna. Stort tack till alla som nominerat oss och till gruppmötet för beslutet!

Kristdemokraterna gick framåt i landstingsvalet

valresultat_2014

I landstingsvalet hamnade Kristdemokraterna på ett snitt om 5,8 procent i länet. I de fem landstingsvalkretsarna finns ett spann på 4,5 procent och 6,8 procent. Detta har gett Kristdemokraterna totalt sex mandat, vilket är en ökning med ett mandat från innevarande period.

Bli medlem!

Göran HägglundBrinner du för samma frågor som jag?

Jag valde att gå med i Kristdemokraterna för att jag ville förändra samhället. Familjerna behövde mer makt och staten mindre, tyckte jag. Jag ville också arbeta mot rasism och kommumnism, för frihet och medmänsklighet. Idag har vi kommit en bra bit i den riktningen. Valfriheten har ökat samtidigt som välfärden har blivit starkare. Det visar att politiskt arbete är viktigt och gör skillnad.

Jag hoppas att du vill göra samma val som jag gjorde en gång, och bli medlem i Kristdemokraterna. Hos oss får du en möjlighet att arbeta för det du tror på, och bidra med dina tankar och erfarenheter. Du har chansen att bli en av dem som formar framtiden. Ta den!

>>> BLI MEDLEM I KRISTDEMOKRATERNA

GÖRAN HÄGGLUND
Partiledare (KD)