Vi värnar valfrihet i äldreomsorgen

Äldreomsorgen med hemtjänst och särskilda boenden är väl utbyggd. De äldres möjlighet att själva välja omsorg efter önskemål och behov är emellertid begränsad. Den enskildes möjlighet att besluta över sin vardag bör inte upphöra då man går i pension. Det bör till exempel vara ett fritt val för alla som nått en viss ålder att själva avgöra om de vill flytta till ett särskilt boende.

Näringslivet är viktigt för en god välfärd

Genom att stötta och uppmuntra företagande i hela kommunen bidrar vi till skatteintäkter som kan användas för skola och omsorg. Vi vill värna om sunda kommunala upphandlingar med långsiktiga ambitioner.

Kärnverksamhet istället för skrytbyggen

Vi vill inte att Ljungby kommun ska bygga sig till en plats på kartan utan att vara det genom att vara duktiga på kommunens kärnverksamhet istället för skrytbyggen. Skatten ska gå till god vård, bra skola och en äldreomsorg våra äldre kan lita på. Fungerar dessa saker väl bör man fråga sig om skatten inte bör sänkas så att fler har jobb och fler kan få pengarna att räcka till i vardagen – en välfärd nog så viktig som den offentliga.

Nyheter från Kristdemokraterna Ljungby

Följ oss på sociala medier

Idag är våra nyvalda kommunpolitiker på utbildning och information om kommunens organisation. Vi gläds åt flera nyblivna politiker och ökat inflytande av KD-politik i kommunen. @ Grand https://t.co/WOf9QHlL3W

Våra nämndsuppdrag från 2018 https://t.co/RIwWk3g060

Bengt Carlsson vald som vice Ordförande i Kommunfullmäktige https://t.co/9KxKtgvTrD

Load More...

KD Ljungby på Facebook

KD 9,0- högsta noteringen någonsin i INIZIO!

Att KD växer bekräftas i undersökning efter undersökning. Gå med i KD Du också!
KD.nu/blimedlem

Många människor har fått upp ögonen för KD den senaste tiden. Jag tror att väljarna uppskattar att vi står rakryggat för den politik vi gick till val på och gör allt vi kan för att genomföra den. Vi kommer att fortsätta stå för den linjen, kommenterar Ebba Busch Thor undersökningen
... MerMindre

Läs på Facebook

Det är 100 dagar kvar till EU-valet!

I topp på Kristdemokraternas EU-lista står Sara Skyttedal följt av David Lega. Tillsammans bildar de en stark toppduo som ska ge Kristdemokraterna två mandat i EU-valet. Vill du vara delaktig i EU-valrörelsen? Bli medlem i KD idag!

Bli medlem här: kd.nu/blimedlem
... MerMindre

Läs på Facebook

1 vecka sedan

Kristdemokraterna Ljungby

Ebba Busch Thor (KD) är gäst hos Fredrik Skavlan fredag 15 februari 21.00 (SVT1). Missa inte det! ☺️

Foto: Alison Painter
... MerMindre

Läs på Facebook

STORA HJÄRTAN SKA BULTA FÖR SMÅ HJÄRTAN

Många barn har det trassligt. Hemma, bland vänner eller i skolan. Vi måste hjälpas åt att göra det lättare att växa upp. Stora hjärtan ska bulta för små hjärtan.

- Mer tid för barnen - föräldraförsäkring helt utan kvotering
- Mindre barngrupper i förskolan
- Mer resurser till barn- och ungdomspsykiatrin
... MerMindre

Läs på Facebook

Idag gratulerar vi vår fantastiska partiledare på födelsedagen! ... MerMindre

Läs på Facebook
  • Följ oss på sociala medier: