Vi värnar valfrihet i äldreomsorgen

Äldreomsorgen med hemtjänst och särskilda boenden är väl utbyggd. De äldres möjlighet att själva välja omsorg efter önskemål och behov är emellertid begränsad. Den enskildes möjlighet att besluta över sin vardag bör inte upphöra då man går i pension. Det bör till exempel vara ett fritt val för alla som nått en viss ålder att själva avgöra om de vill flytta till ett särskilt boende.

Näringslivet är viktigt för en god välfärd

Genom att stötta och uppmuntra företagande i hela kommunen bidrar vi till skatteintäkter som kan användas för skola och omsorg. Vi vill värna om sunda kommunala upphandlingar med långsiktiga ambitioner.

Kärnverksamhet istället för skrytbyggen

Vi vill inte att Ljungby kommun ska bygga sig till en plats på kartan utan att vara det genom att vara duktiga på kommunens kärnverksamhet istället för skrytbyggen. Skatten ska gå till god vård, bra skola och en äldreomsorg våra äldre kan lita på. Fungerar dessa saker väl bör man fråga sig om skatten inte bör sänkas så att fler har jobb och fler kan få pengarna att räcka till i vardagen – en välfärd nog så viktig som den offentliga.

Nyheter från Kristdemokraterna Ljungby

Följ oss på sociala medier

Ursula von der Leyen valdes igår till ny ordförande för EU-kommissionen. Ett mycket bättre val än favorittippade socialdemokraten Frans Timmermans. Kristdemokrat och ett riktigt stadigt CV. Önskar henne stort lycka till och ser fram emot diskussioner om #lagom framöver!

I jakten på makten har S sålt ut jämställdheten till genusteoretikerna i MP och lagt ut den ekonomiska politiken på entreprenad hos C. Men vi har inte glömt deras svek mot välfärden, skriver @BuschEbba
https://t.co/BFtY3kFRPv

Idag står några från vår härliga lokalavdelning och kampanjar inför EU-valet på Stora Torget i Ljungby. Kom gärna ner och hälsa på. #makeeulagomagain #kd #kristdemokraterna #ljungby https://t.co/TxSxhY4QJ4

Load More...

KD Ljungby på Facebook

Foton från tidslinjen ... MerMindre

Läs på Facebook

Foton från tidslinjen ... MerMindre

Läs på Facebook

Foton från tidslinjen ... MerMindre

Läs på Facebook

Foton från tidslinjen ... MerMindre

Läs på Facebook

2 månader sedan

Kristdemokraterna Ljungby

Idag är det tio år sedan KD avskaffade apoteksmonopolet i regeringsställning. Ett starkt vägande skäl var att Sverige hade för få apotek jämfört med andra länder. Efter avregleringen har Sverige också snabbt fått fler apotek och tillgängligheten har ökat.

Apoteksmonopolet stod alltså kvar långt in i våra dagar. När monopolet slutligen avskaffades 1 juli 2009 var Sverige tillsammans med Kuba och Nordkorea det enda länderna i världen som hade ett statligt apoteksmonopol. Det hindrade inte S-märkta PRO, Pensionärernas Riksorganisation, att kedja fast sig utanför svenska apotek till stöd för fortsatt monopol.

Före omregleringen hade Sverige 924 apotek. På tio år har antalet ökat till 1422 apotek. Idag är marknaden stabiliserad och följer befolkningsutvecklingen. Öppettiderna har ökat med 24% och antalet söndagsöppna apotek har ökat med 254%.

Idag är en stor utmaning bristen på legitimerade farmaceuter.

KD är ett frihetligt och marknadsvänligt parti som samtidigt betonar ansvaret för våra medmänniskor. Vi vill ha rimliga skatter och undvika slöseri med skattemedel och vi betonar vad som är politikens uppgift och vad som inte är det.

Gå med i KD!
KD.nu/blimedlem
... MerMindre

Läs på Facebook
  • Följ oss på sociala medier: