• Antonella Pirrone tredje namn i valsedeln valkrets Syd-Ost i landstingsvalet.

  Lördag den 2 december fastställdes valsedlarna till Riksdags- och Landstingsvalet. Antonella Pirrone toppar valsedeln för valkretsen Syd-Ost i landstingsvalet som nummer tre efter landstingsrådet Ella Bohlin och trafiknämndens gruppledare Karl Henriksson som står som nummer ett respektive nummer två i samtliga länets valsedlar.

  – Jag är väldigt hedrad och ödmjuk över det förtroendet jag har fått från dem som röstade i vårens rådgivande medlemsomröstning, från nomineringskommittén och från nomineringsstämman i lördags. Jag lovar att arbeta hårt för att KD ska klara ett framgångsrikt landstingsval nästa år, säger Antonella Pirrone (KD) gruppledare i Nynäshamns Kommunfullmäktige

  samt ledamot i Tandvårdsberedningen och ersättare i Landstingsfullmäktige.

  – Sjukvårds- och kollektivtrafiksfrågorna samt äldrefrågorna i kommunen har alltid varit mitt störta intresse. Jag kom in i politiken just på grund av att jag var mycket missnöjd med sjukvården och kollektivtrafiken. Både som patient och i mitt tidigare yrke som undersköterska upplevde jag att primärvården inte uppfyllde sina grundläggande mål: tillgänglighet, kontinuitet och kvalité. Som kollektivtrafikanvändare var jag inte heller imponerad av de prioriteringar som uteblivit på Södertörn, särskilt i Nynäshamn, berättar Antonella Pirrone (KD)

  – Efter Alliansledning i Stockholms landsting i nästan 12 år, med Kristdemokraterna som drivande kraft först med Stig Nyman och nu med Ella Bohlin, kan jag stolt konstatera att mycket har förbättrats och känner nu att mitt mål är att hjälpa till genom att fortsätta denna positiva utveckling i Stockholms regionen, betonar Antonella Pirrone

  – Förra valet kom jag in i Landstingsfullmäktige som ersättare och fick förtroendet att väljas som ledamot i tandvårdsberedningen. Detta uppdrag har jag tagit mycket seriöst och varit drivande både i beredningen och utåt även med ett par artiklar i lokala och nationella media och en motion till KD-Rikstinget som fick ett bra svar från partistyrelsen. Att nu kunna få chansen att fortsätta påverka och driva partiets frågor i landstinget är för mig av stor glädje, avslutar Antonella Pirrone.

  För mer information:

  Olov Åkerman
  KD Nynäshamn
  e-mail: olovakerman@hotmail.com