TILLSAMMANS SKAPAR VI SVERIGES BÄSTA KOMMUN

Öckerö är en fantastisk kommun att bo i och mycket är på gång framöver. Men allt är inte perfekt och vi vet att det fortfarande finns stora utmaningar inom många områden. Söndag 9 september är det val och vi söker nu på nytt ditt förtroende att fortsätta utveckla Öckerö till att bli Sveriges bästa kommun!

KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi
  • Vård och omsorg
  • Trygghet

SÅ HÄR SÄGER ANDRA OM ÖCKERÖ KOMMUN

  • ”SVERIGES LYCKLIGASTE KOMMUNINVÅNARE” - Tidningen Land
  • ”SVERIGES TRYGGASTE ELEVER” - Skolinspektionen
  • ”SVERIGES LÄGSTA ARBETSLÖSHET” - Arbetsförmedlingen

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

KOM OCH VAR MED

Vill du också vara med och påverka?

BLI MEDLEM I KRISTDEMOKRATERNA

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

2 days ago

Kristdemokraterna Öckerö

Processen med att ta fram en ny detaljplan på området söder om Hjälvik har pågått några år. I samband med samrådet 2017 framkom starka synpunkter på den föreslagna byggnaden var alldeles för stor. Det har under en period pågått diskussioner med exploatörerna där vi från politiskt håll har önskat ett betydligt nedbantat förslag för att godkänna en ny detaljplan i kommunfullmäktige.

Exploatörerna har nu tagit fram ett nytt, betydligt mindre förslag, som Öckeröalliansens partier (KD, M och L) tycker är en bra avvägning att gå vidare med. Nästa steg i processen är att planförslaget finjusteras och sedan skickas ut på s.k. granskning för synpunkter. Här ser ni några illustrationer på hur förslaget ser ut. Det finns även, som jämförelse, en bild på hur det gamla förslaget såg ut.

Denna byggnation kommer att tillföra kommunen 26 välbehövliga lägenheter i ett högkvalitativt konceptboende. 👍
... See MoreSee Less

View on Facebook

Måndag kväll höll Kristdemokraternas partiavdelning sitt årsmöte. Det blev en väldigt positiv kväll men ett fantastiskt valresultat i vår kommun 2018, många nya medlemmar i hela Sverige och en succésiffra i senaste SIFO-mätningen som några av de stämningshöjande ingredienserna.

Efter att Roland Utbult berättat om arbetet i riksdagen intogs en välsmakande smörgåstårta. Vid de efterföljande årsmötesförhandlingarna valdes Eva Wallin om till ordförande för avdelningen och Jan Utbult till vice ordförande. Eva är även en av kandidaterna på Kristdemokraternas lista i Europaparlamentsvalet i maj. Förra EU-valet blir KD största parti i Öckerö kommun och nu laddar vi om för att behålla den platsen även i årets val! 👍
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ebba Busch Thor (KD) är gäst hos Fredrik Skavlan ikväll fredag 15 februari 21.00 (SVT1). Missa inte det! ☺️ ... See MoreSee Less

View on Facebook

SKOP: KD DEN STÖRSTA VINNAREN

Kristdemokraterna (9,5 procent) är den stora vinnaren på den utdragna regeringsbildningen. Partiet har ökat med 3,2 procentenheter sedan riksdagsvalet i september. Uppenbarligen har väljarna velat belöna partiet för dess hållning under hela processen från valet fram till att Stefan Löfven valdes till statsminister.

På mindre än två veckor har KD dessutom fått över 1500 medlemmar. Vi har aldrig tidigare fått så många medlemmar på så kort tid. Vi ökar mest av alla.

Det är viktigt för oss att bli fler då KD behöver ta ett större ansvar för det borgerliga blocket än vad vi gjort tidigare då vi var fler partier.

Vill du också vara med i Ebbas lag? Bli medlem här: kd.nu/blimedlem

Under januari månad kan du ange rabattkoden SVMPCL så får du 50 kr rabatt och betalar bara 100 kr i medlemsavgift

UNDERSÖKNINGEN:
skop.se/main/wp-content/uploads/2019/01/SKOPs-Valjarbarometer-24-januari-2019.pdf
... See MoreSee Less

View on Facebook

BLI MED - BLI MEDLEM

Det lönar sig att vara tydlig.

Kristdemokraterna har slagit alla tiders rekord och fått över 1000 nya medlemmar senaste veckan. Vill du också byta regering? Gå med i KD.

Under januari månad får du 50 kr rabatt på medlemsavgiften med rabattkoden SVMPCL och betalar bara 100 kr första året.
kd.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

kristdemokraterna.se/engagera-dig/bli-medlem/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Gott nytt år 2019 önskar Kristdemokraterna Öckerö! ... See MoreSee Less

View on Facebook

En riktigt God Jul önskar Kristdemokraterna i Öckerö kommun! 🎄☃✨👍 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Kristdemokraterna fortsätter att öka i opinionsmätningarna, idag 7,7% i Aftonbladet/Inizio! 👍 ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: