TILLSAMMANS SKAPAR VI SVERIGES BÄSTA KOMMUN

Öckerö är en fantastisk kommun att bo i och mycket är på gång framöver. Men allt är inte perfekt och vi vet att det fortfarande finns stora utmaningar inom många områden. Söndag 9 september är det val och vi söker nu på nytt ditt förtroende att fortsätta utveckla Öckerö till att bli Sveriges bästa kommun!

KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi
  • Vård och omsorg
  • Trygghet

SÅ HÄR SÄGER ANDRA OM ÖCKERÖ KOMMUN

  • ”SVERIGES LYCKLIGASTE KOMMUNINVÅNARE” - Tidningen Land
  • ”SVERIGES TRYGGASTE ELEVER” - Skolinspektionen
  • ”SVERIGES LÄGSTA ARBETSLÖSHET” - Arbetsförmedlingen

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

KOM OCH VAR MED

Vill du också vara med och påverka?

BLI MEDLEM I KRISTDEMOKRATERNA

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

Igår hoppades det vid Hjälviks badplats, idag hoppas det vid Hästen och i morgon vid Jungfruviken. Kom gärna förbi! 👍 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Den här veckan har vi draghjälp av ett gäng KDU:are och unga Kristdemokrater från riksorganisationen och distriktet. De har bl a varit med en hoppborg vid Hjälvik och Hästen, delat ut material i postlådor och stått utanför konferenstältet några kvällar. Tors-lör kväll kommer de att stå utanför Nimbus, bjuda på popcorn och prata med folk. 👍😀 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag är det Kristdemokraternas dag i Almedalen. Här kan du se Ebba Busch Thor under dagen. 👍 ... See MoreSee Less

View on Facebook

I dagens Torslanda-Tidningen skriver Isak Strömblad och Jan Utbult om att det nu är dags att permanenta "extrafärjan" på Hönöleden. ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Kristdemokraterna Öckerö
View on Facebook

3 weeks ago

Kristdemokraterna Öckerö

KD:s vallåt av Öckeröbon Roland Utbult får fem gitarrer av fem möjliga av Marcus Oscarsson! 🎸🎸🎸🎸🎸👍

Marcus Oscarsson
HÄR KAN DU LYSSNA PÅ KD:s VALLÅT
– MEDRYCKANDE GITARRLÅT SOM MAN VILL HÖRA OM OCH OM IGEN

Nu är KD:s vallåt 2018 här! Och vid mikrofonen står ingen mindre än en av partiets egna riksdagsledamöter, Roland Utbult.

– Det är riktigt roligt att inspelningen är gjord i Legends Studio i Nashville där även Johnny Cash och Willy Nelson spelat in. Musikerna som medverkar har också spelat med de storheterna. Av det blir man ödmjuk, liksom att min son Carl producerar låten, säger Roland (KD) till denna Facebooksida.

Det är ett medryckande gitarrsolo med ett kraftfullt trumavslut som final.
– Det är svårt att inte gunga med eller stampa takten, säger Roland som samarbetat med bl a Tomas Ledin, Triple & Touch, Oslo Gospel Choir och Janne Schaffer. Han har haft flera låtar på Svensktoppen och har till och med tagit ton i riksdagens talarstol vid några tillfällen.

– Första gången var i en debatt om socialtjänstfrågor 2011. Jag ringde talmannen Per Westerberg och frågade om det var möjligt att som första ledamot någonsin sjunga i en debatt i kammaren. Han svarade: ”Något sådant kan vi inte förbjuda”, skrattar Roland som innan han blev heltidspolitiker bl a arbetade på Göteborgs räddningsmission och Erikshjälpen.

På frågan hur många procent hans KD-låt kan lyfta partiet ger Roland svar på tal.
– Jag tror att KD-låten kommer att bidra till att vi passerar 4% med god marginal, säger han.

ANALYS
Rolands självklara röst varvat med det medryckande gitarrsolot är riktigt bra. Det är en låt man vill höra om och om igen. Och nu väntas låten bli välspelad inte bara under Almedalsveckan utan ända fram till vallokalerna stänger kl 20.00 söndagen 9 september.

Precis som förra valet kommer alla partiers låtar, valaffischer och valreklam betygsättas. KD-låten finns även här soundcloud.com/user-727263449-161033321/kd-laten
Den får av mig 5 st gitarrer av 5 möjliga 🎸🎸🎸🎸🎸
... See MoreSee Less

View on Facebook

SKOLKORT FÖR ELEVER PÅ FOTÖ OCH HÄLSÖ 👍🚌
I Öckerö kommuns budget för 2019 satsar Öckeröalliansen (M, KD och L) 200 tkr för skolkort för de elever i åk 7-9 på Fotö och Hälsö som går i skola på Hönö eller Öckerö. Skolkorten införs redan till höstterminen 2018.
... See MoreSee Less

View on Facebook

UTVECKLA ÖCKERÖ LÅNGSIKTIGT OCH HÅLLBART
Just nu pågår arbetet med tre stora detaljplaner på Öckerö. Inför höstens val finns önskemål från många medborgare att veta hur de politiska partierna ställer sig till dessa planer.
Läs Kristdemokraternas ställningstaganden som publicerades i Lokalbladets juni-nummer.
... See MoreSee Less

View on Facebook

TILLSAMMANS SKAPAR VI SVERIGES BÄSTA KOMMUN

Öckerö är en fantastisk kommun att bo i och mycket är på gång framöver. Men allt är inte perfekt och vi vet att det fortfarande finns stora utmaningar inom många områden.

Söndag 9 september är det val och vi söker nu på nytt ditt förtroende att få fortsätta vara med och leda kommunen.

På vår nya hemsida hittar du alla våra kandidater till kommunfullmäktige och hur vi vill fortsätta utveckla Öckerö till att bli Sveriges bästa kommun!

www.ockero.kristdemokraterna.se
... See MoreSee Less

View on Facebook

Alla elever ska ha möjligheter att nå kunskapsmålen - Läsvärd insändare av Johanna Bagleborn och Martina Kjellqvist i dagens Torslanda-Tidningen. ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: