LIKVÄRDIG VÅRD I HELA SJUKVÅRDSREGIONEN? – Öppet seminarium om ambulanshelikopter

LIKVÄRDIG VÅRD I HELA SJUKVÅRDSREGIONEN?
– Öppet seminarium om ambulanshelikopter

Tisdag 3 april kl. 10.00
SENSUS, Apotekargatan 14 i Linköping
Sydöstra sjukvårdsregionen, vilket innefattar Östergötland , Jönköpings- och Kalmar län, saknar tillgång till en egen ambulanshelikopter. Vi bjuder in till ett öppet seminarium där frågan och behovet belyses på flera sätt. Programmet kan uppdateras.

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 11

Hej!

Det är söndag och jag har slagit mig ned vid skrivbordet på hotellrummet i Nyköping, där jag befinner mig i helgen för att njuta av kultur, natur och solsken. Dock ska jag också hinna med att berätta lite kort om den gångna veckan i regionpolitiken i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 10

Hej!

Söndagskvällen är här igen, och det är hög tid att summera veckan i regionpolitiken. Vid sidan av veckans regionpolitiska aktiviteter, har mycket annat stått på programmet, även denna helg, och det är först nu jag har tid att sätta mig ned och skriva några sammanfattande rader till veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer


Rekordstort sparbeting för Region Östergötland – utan tydliga konsekvensanalyser

PRESSMEDDELANDE 2018-03-07
Moderaterna och Kristdemokraterna i Region Östergötland:

Region Östergötland befinner sig i ett mycket allvarligt ekonomiskt läge och idag fattade regionstyrelsen beslut om ekonomisk handlingsplan. Totalt krävs besparingar på svindlande 386 miljoner kronor. Moderaterna och Kristdemokraterna är kritiska till beslutsunderlaget och menar att det saknas tydliga konsekvensanalyser.

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 9

Hej!

Idag har säkert många av er tittat på hela eller delar av sändningen från Vasaloppet. Kanske har rent av någon åkt själv?! Jag har hållit mig på hemmaplan i Linköping, med bl.a. uppdrag som kyrkvärd vid gudstjänst i Missionskyrkan och en uppfriskande vinterpromenad. Nu har jag dock slagit mig ned vid datorn för att författa veckans nyhetsbrev. Jag önskar er trevlig läsning!

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 8

Hej!

Det är lördag i sportlovsveckan, solen skiner, snön ligger kvar på marken och Sverige tar massor av medaljer i OS. Och trots allt detta har de regionpolitiska aktiviteterna rullat på även denna vecka. Betydligt lugnare tempo, får väl medges, men ändå har en hel del hunnits med, och ett axplock av det kommer här i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 7

Hej!

En vecka fylld med aktiviteter närmar sig sitt slut. En vecka där många av aktiviteterna har varit av lite ovanligare karaktär, än en ’vanlig’ vecka i regionpolitiken. Vad det kan röra sig om ska jag försöka kort sammanfatta i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs merNyhetsbrev vecka 6

Hej!

Slutet på veckan närmar sig och det är hög tid att blicka tillbaka på veckans händelser ur ett regionpolitiskt perspektiv. När jag skrev förra veckans nyhetsbrev hade vi nyligen begåvats med stora mängder snö och en riktigt solig vinterdag bjöds. Under veckan har det fina vintervädret gjort sig påmint vid flera tillfällen, än ligger snön kvar och på termometern i mitt fönster står ett minustecken främst. Dessvärre har det för mig mestadels handlat om inomhusvistelse den gångna veckan, men även om det minskat möjlighet att njuta av vackert vinterväder, har det varit flera intressanta och varierande aktiviteter. Ett axplock av dessa kommer här i kortform i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 5

Hej!

Söndagen är här, snön är här och snart är också solen här! I alla fall om man ska lita på väderprognosen. De senaste dagarna har det varit mycket trafikproblem med anledning av snö och halka. Eftersom jag varit ute en del och åkt med bil i tjänsten, är jag glad att alla mina resor har gått bra. En del av de aktiviteterna, och några andra nedslag i veckan, kommer här i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer