Valfoldrar 2018

DU SKA KUNNA LITA PÅ VÅRDEN

Här kan du ta del av grupp- och personvalsfoldrar för våra toppkandidater i landstingsvalet 2018.

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 24

Hej!

De senaste veckorna har jag inlett nyhetsbrevet med att konstatera att sommarvärmen hållit i sig ännu en vecka. Den gångna veckan har det visserligen varit en hel del sol och behagliga temperaturer, men vi har också, åtminstone i Linköping, fått uppleva rekordintensivt regn en knapp timme i onsdags eftermiddag. En liten översvämning i miniatyrformat fick vi också hantera i oppositionskorridoren i regionhuset, då den av regnet skapade forsen utanför delvis letade sig in genom en säkerhetsdörr (sic!). Dock ingen större skada skedd! Nu lämnar vi väderrapporten och gör några regionpolitiska nedslag i veckan. Trevlig läsning!

Läs merNyhetsbrev vecka 23

Hej!

Sommarvärmen har hållit sig kvar ytterligare en vecka, en vecka som arbetsmässigt kan sägas ha bestått av två delar, måndag-tisdag och torsdag-fredag, med den lediga helgdagen Nationaldagen däremellan. Men trots bara fyra arbetsdagar, har mycket hunnits med ändå. Här kommer en liten resumé i veckans nyhetsbrev!

Läs mer


Krisen i vården kan vändas – M och KD redo att ta över

Under fredagen presenterade Moderaterna och Kristdemokraterna i Region Östergötland ett gemensamt förslag på strategisk plan med treårsbudget 2019-2021. Oppositionsledningen betonade den allvarliga situationen för den östgötska sjukvården med långa vårdköer, stängda vårdplatser och en blödande ekonomi – samtidigt som man med förslag kring hur krisen kan mötas meddelade att de är redo att ta över efter höstens val.

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 22

Hej!

Ännu en vecka med rekordvärme och solsken från klarblå himmel varje dag. Även om det tycks ha regnat lite i natt, skulle det vara tacksamt för många med lite mer regn. Och gärna modellen med regn på natten och sol på dagen… På opinionsmätningsfronten kom nyligen en ny mätning från Ipsos, där Kristdemokraterna för första gången på mycket lång tid hamnade över fyraprocentsspärren. Häromdagen var det också uppgång i Inizios mätning, där Kristdemokraternas siffra blev 4,9 procent. På tisdag kommer den stora mätningen från SCB. Förhoppningsvis står det ett plustecken efter Kristdemokraternas siffra även där. Vi väntar med spänning… Så länge ägnar jag en stund åt att se tillbaka på den gångna veckan i regionpolitiken i ett nytt nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 21

Hej!

Högsommarvärme och solsken från klarblå himmel mest varje dag har fortsatt även denna vecka. Många har nog konstaterat att det i år hade passat utmärkt med semester några veckor i maj. Men, om det ändå trots allt är arbetsvecka, gäller det att se till att planera in rikligt med utomhusaktiviteter. Det har vi från Kristdemokraternas regiongrupp lyckats med denna vecka – om det och en del annat ska jag nu kort berätta i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer


Kristdemokraternas sjukvårdslöfte presenterades vid studiebesök

Acko Ankarberg Johansson, Kristdemokraternas frontperson i sjukvårdsfrågor, besökte idag Vrinnevisjukhuset i Norrköping tillsammans med Per Larsson, oppositionsråd och gruppledare i Region Östergötland, för att presentera Kristdemokraternas välfärdslöfte för sjukvården.

Besöket inleddes med ett studiebesök på den nyinvigda akutmottagningen, följt av en pressträff där nationella reformförslag och tre regionala förslag på tillgänglighetsområdet i Östergötland presenterades.

Läs mer


Nyhetsbrev vecka 20

Hej!

Det är pingsthelg, solen skiner, äppelträd, syrener och kastanjer blommar och högsommartemperaturer råder. Mitt i allt detta ska jag försöka sammanfatta den gångna veckan ur ett regionpolitiskt perspektiv. En vecka som för min del sett ganska ovanlig ut. Trevlig läsning!

Läs mer


BarncancerAppen till Östergötland

Idag skriver Lena Käcker Johansson, tillsammans med Marie Morell (M), i Norrköpings Tidningar om BarncancerAppen och om att det är hög tid att den börjar användas även här i Östergötland.

”Att ha ett barn med cancer är självklart något som påverkar hela familjen på många sätt, hela livet vänds upp och ner. Att i den situationen få hjälp att med information är väldigt viktigt för att få någon ordning i det förvirrade och ovanliga livet som det innebär med ett svårt sjukt barn.”

http://www.nt.se/asikter/debatt/barncancerappen-till-ostergotland-om5292265.aspx