Häggarna bjuder upp till dans

Rapport visade med ett reportage från Satelliten i Sollentuna, hur dansbandsgruppen Häggarna från Sollentuna spelade upp till dans för personer med funktionsnedsättning. Hela reportaget blev ett underlag till en nyhet om musikens roll för att ge funktionsnedsatta nya möjligheter.

– Vi är alla utvecklingsbara, kommenterade en av medlemmarna i bandet.

I vår grannkommun Upplands Väsby har man bjudit in till Väsby Melodifestival. Funktionsnedsatta från tio kommuner ger då en show i Infra City (Det finns biljetter till lördag den 14/1 kl 18.00) Vår kommun har också en som tävlar. Melodifestivalen har föregåtts av tävlingar runt om i kommunerna där man fått rösta på sin kandidat. Och nu är det final med Josefine Sundström som värd.

– Det blir en storslagen fest, lovar kristdemokraternas kommunalråd, Maria Fälth, som är ansvarig för omsorgsverksamheten i kommunen.

– I Sollentuna har vi ett antal gånger per år dans i Satelliten då ett 100-tal ungdomar och äldre med funktionsnedsättning har en trevlig kväll. Sollentunas eget dansband, Häggarna, är omåttligt populära, säger Magnus Ramstrand som ansvarar för bland annat verksamheten i Satelliten.

Carlo Mognaschi som är initiativtagare och ledare för musikgruppen Häggarna, intervjuades också i Rapport. ”Musik är bättre än medicin” har Carlo så träffande sammanfattat, och bättre kan det inte sägas.

– Det var en glädje att få ge honom Vitsippspriset 2008, kommenterar Magnus Ramstrand. Han och Häggarna fick priset för de mångåriga insatser som han med brinnande hjärtan delat med sig av sin livsglädje och Häggarna för deras glädje och engagemang.


Varmt välkommen som medlem i KD


Läs mer

Dina KD-politiker kommer 
att jobba hårt för Ditt bästa


Läs mer

Förtroendet för Ebba har tredubblats


Läs mer

3373 sollentunabor gav oss sitt förtroende och stöd i kommunvalet.


Läs mer

Valrörelsen inför slutspurten


Läs mer

Välj KD den 9 september för familj, trygghet, seniorer, aktiv fritid


Läs mer

KD-kandidater till fullmäktige som jobbar för Ditt bästa


Läs mer

KD är barnens, familjens och de äldres parti


Läs mer

KD riktar satsningarna till Dig och Din familj


Läs mer

Vi vill satsa på högre livskvalitet i Sollentuna


Läs mer