Vi bygger fler bostäder än någonsin i Sollentuna

Förra året slog Sollentuna kommun rekord i antalet lägenheter som blev inflyttningsklara – 731 bostäder! Så många har inte byggts i vår kommun sedan 1976. 55 procent av lägenheterna är hyresrätter och 45 procent bostadsrätter.

– Vi har fortsatt hög ambition, säger Magnus Ramstrand, Kristdemokraternas kommunalråd. Stockholmsregionen växer och vår kommun tillhör de mest populära i regionen, därför planerar vi för att kunna bygga många fler bostäder.

6 500 fler bostäder ska enligt planeringen byggas fram till år 2025. Men det kan finnas plats för 23 500 nya bostäder, visar en utredning. Väsjön, Rotebro, Häggvik och Helenelund växer.

– När vi ser på det långsiktiga planarbetet kring våra pendelstationer, är det inte alls otänkbart att vi kan växa med ytterligare cirka 40 000 invånare.

En växande kommun med fler invånare som betalar skatt skapar också möjligheter att bygga fler förskolor, skolor och idrottshallar samt att satsa på kulturen.

– För mig som kristdemokrat är det viktigt att vi mitt i expansionen också ska slå vakt om vår kultur, tillgången till natur och möjlighet att njuta av livet. Både kropp, själ och ande måste få livsluft, avslutar Magnus Ramstrand.

 

Artikeln finns med i vår tidning Ditt Sollentuna. Läs hela tidningen här >>


Varmt välkommen som medlem i KD


Läs mer

Dina KD-politiker kommer 
att jobba hårt för Ditt bästa


Läs mer

Förtroendet för Ebba har tredubblats


Läs mer

3373 sollentunabor gav oss sitt förtroende och stöd i kommunvalet.


Läs mer

Valrörelsen inför slutspurten


Läs mer

Välj KD den 9 september för familj, trygghet, seniorer, aktiv fritid


Läs mer

KD-kandidater till fullmäktige som jobbar för Ditt bästa


Läs mer

KD är barnens, familjens och de äldres parti


Läs mer

KD riktar satsningarna till Dig och Din familj


Läs mer

Vi vill satsa på högre livskvalitet i Sollentuna


Läs mer