Inför avdragsgillt bostadssparande

Det måste bli enklare att få bostad i Solna. Vi har prioriterat bostadsbyggandet och Solna har legat i topp i länet under senare år. Men att, som Socialdemokraterna tenderar att göra, ställa hyresrätter mot bostadsrätter är varken konstruktivt eller realistiskt. Det skapar en onyanserad debatt som inte löser problemet. Vi är övertygade om att en blandning av boendeformer, såväl bostadsrätter som hyresrätter, är det bästa för staden.

För att underlätta för fler att köpa bostad vill Kristdemokraterna införa ett avdragsgillt bosparande, där unga får rätt att göra avdrag om de sparar pengar till en framtida bostad. Vårt förslag är att ungdomar mellan 18 och 34 år får spara upp till ett halvt prisbelopp per år skattefritt, som de kan använda sig av vid köp av hus, bostadsrätt eller att betala av på ett bostadslån.

I stället för att välja bort den ena eller andra boendeformen bör vi underlätta för de som vill flytta till Solna. Ett skattefritt bosparande för unga är ett steg för unga att underlätta steget in på bostadsmarknaden. Socialdemokraterna låter däremot mest som en grammofonskiva som repats: hyresrätter, hyresrätter, hyresrätter.

Samuel Klippfalk (KD), kommunalråd

Läs om Kristdemokraternas bostadspolitik här.


Beklagligt med avbrutna samtal om hemsjukvård


Läs mer

Förtur till trygghetsboende för Solnas äldsta invånare


Läs mer

Ny skola i Huvudsta


Läs mer

Äntligen ett trygghetsboende i Huvudsta


Läs mer

Förstärkt kameraövervakning på Karolinska Institutet


Läs mer

Omvårdnadsnämnden i Solna upphandlar äldreboende och dagverksamhet


Läs mer

Kristdemokraterna överger skip-stop


Läs mer

Kameraövervakning för en tryggare stadsmiljö


Läs mer

Solna stad förenklar för volontärer


Läs mer

Den problematiska doftsättningen i Solna centrum upphör


Läs mer