Nytt seniorboende i Bergshamra

För att möta den ökande efterfrågan på bostäder för äldre planerar Solna stad för ett nytt seniorboende i Bergshamra.

Solna stad har under året utrett möjligheten för etablering av ett seniorboende i Bergshamra. Ett seniorboende är ett vanligt boende som endast riktar sig till seniorer, en populär boendeform som ofta efterfrågas.

Fastigheten Skogskarlen 3 som ligger i sydvästra Bergshamra har pekats ut som ett bra alternativ och fastighetsägaren Magnolia Bostad har visat intresse för att omvandla fastigheten till ett seniorboende med omkring 100 lägenheter.

– Seniorboenden och trygghetsboenden är något vi kristdemokrater arbetar hårt för. Det ska vara tryggt att bli äldre och då lämpar sig ofta dessa boendeformer bra. Det är väldigt roligt att kunna etablera ett seniorboende med 100 lägenheter i ett så fint läge, säger Samuel Klippfalk (KD), kommunalråd och ordförande i omvårdnadsnämnden.

– Jag är stolt över att äldre bergshamrabor kommer att ha möjlighet att välja på fyra boendeformer, hemma, trygghets-, senior- eller vård- och omsorgsboende, säger Göran Thingwall, vice ordförande i Bergshamrapartiet.

Seniorboendet är tänkt att komplettera det trygghetsboende som Signalisten planerar att bygga i Bergshamra centrum.

Planerna med att seniorboendets etablering i Bergshamra fortsätter 2018.


Kristdemokraterna överger skip-stop


Läs mer

Kameraövervakning för en tryggare stadsmiljö


Läs mer

Solna stad förenklar för volontärer


Läs mer

Den problematiska doftsättningen i Solna centrum upphör


Läs mer

Trafikverket måste leverera!


Läs mer

Nattvandraren Patrik Aftonkrantz får KD Solnas vitsippspris


Läs mer

Alliansbudget 2018 har klubbats i Solna


Läs mer

Bagartorp utvecklas


Läs mer

Strategi mot hedersrelaterat våld


Läs mer

Budget 2018: Tryggare stadsmiljö


Läs mer