Ny skola i Huvudsta

Nu är det Huvudstas tur efter att både Hagalund och Järvastaden fått nya skolor samt att beslut om ny skola i centrala Råsunda har fattats. Skolan kommer att byggas vid Huvudstas gamla bensinmack, nordväst om Tallbackaskolan och ha plats för 700–900 elever från förskoleklass till årskurs 9. Den planeras stå klar 2021.

Läs mer

Kristdemokraterna överger skip-stop

Kristdemokraternas stämma för Stockholms län och Stockholms stad beslutade i går kväll att gå till val på att ta bort skip-stop i pendeltågstrafiken. Undantaget är linjen till Nynäshamn, där reformen gett bättre resultat.

Läs mer


Kameraövervakning för en tryggare stadsmiljö

Alliansen i Solna har tagit initiativ för att skapa en tryggare stadsmiljö vid Friends Arena och Mall of Scandinavia. Tillsammans med polisen och företagen i Arenastaden kommer Solna stad att ansöka om tillåtelse för kameraövervakning vid Stjärntorget och andra platser i området. Målsättningen är att också kunna sätta upp kameraövervakning i andra områden som staden och poliser finner är angelägna att övervaka.

Läs mer


Solna stad förenklar för volontärer

Solna stad har många volontärer inom flera av stadens verksamheter. För att kunna effektivisera arbetet med volontärer kommer staden därför att göra det enklare att knyta samman volontärer och stadens olika verksamheter.

Läs mer