• Grannstödsbil kan snart rulla i Solna

  Grannsamverkan är ett bra förebyggande arbete mot brottslighet. För att förstärka det arbetet har kommunen köpt in en grannstödsbil som ska rulla på Solnas gator.

  Många bostadsområden arbetar redan idag inom ramen för grannsamverkan. Det innebär att de tillsammans hjälps åt att hålla ett extra öga på sina grannars bostäder och rapporterar om de upptäcker något konstigt. Varje grannsamverkansförening har också regelbunden kontakt med den lokala polisen.

  Tyvärr drabbas Solna av många inbrott och bland annat har engagerade pensionärer i Solna frågat vad de kan göra. För att förstärka det förebyggande grannsamverkansarbetet har staden därför beslutat att köpa en grannstödsbil som kommer att rulla i bostadsområdena och huvudsakligen köras av pensionärer.

  Syftet med grannstödsbilen är inte att överta polisiära uppgifter, utan att bevaka och rapportera om någonting ser misstänkt ut. De kommer att vara polisens extra ögon och öron.

  – Det är bra att grannstödsbilen äntligen är på plats. För att komma igång med verksamheten behöver vi fler volontärer – kontakta gärna kommunens kontaktcenter om du är intresserad, säger Samuel Klippfalk (KD), ordförande i trygghetsrådet.

  Grannstödsbilens förare kommer att utbildas av polisen och kommunen.