• Ursvik behöver utbyggd kollektivtrafik

    Ursvik är stadens mest snabbväxande stadsdel och är i stort behov av en utbyggd kollektivtrafik. Färdigställandet av tvärbanan samt nya busslinjer måste prioriteras före att testa självkörande bussar, som mittenstyret jobbar för.

    S-C-L styret i Sundbyberg sätter stort hopp till att tvärbanan som beräknas stå klar 2022, ska bli ett uppsving för Ursvik. Tvärbanan var senast beräknad att stå klar 2021 men försenas nu till 2022.
    Under tiden vill S-C-L styret fokusera på andra lösningar, vilket KD anser är en felprioritering.

    Sundbybergs stadsmiljö- och tekniskanämndens ordförande jobbar för att staden ska bli en av de första kommunerna som får självkörande bussar.

    Marcus Jonsson, gruppledare för Kristdemokraterna, håller med om att tvärbanan måste prioriteras. Men att bli först med självkörande bussar är dock för sent, menar han.

    – Det är bra med stora ambitioner men Järfälla har redan kört förbi oss när gäller att bli den första kommunen med självkörande bussar. En utbyggd kollektivtrafik måste innebära att fler kan åka med den, därför är det en felprioritering med självkörande bussar som begränsar antalet passagerare.

    – Vi tillsammans med Moderaterna och Miljöpartiet vill att tvärbanan till Ursvik ska färdigställas så snart som möjligt, säger Marcus Jonsson.