• Motion om aktiv fritid för personer med funktionshinder

    Vid Värnamo kommunfullmäktiges sammanträde 2002-12-12, lämnade Margareta Lindahl (Kristdemokraterna) in följande motion:


    Motion till Värnamo kommunfullmäktige 2002-12-12

    Aktiv fritid för personer med funktionshinder

    Varje sektor i samhället har ett lagstadgat ansvar att skapa förutsättningar för tillgänglighet och möjlighet till inflytande och delaktighet för personer med funktionshinder. Funktionshindret behöver ej upplevas som ett handikapp. Ett handikapp uppstår först i mötet mellan funktionshinder och krav i miljön.

    Kan miljön påverkas till det bättre blir möjligheter till olika aktiviteter större för personer med funktionshinder d.v.s handikappet reduceras. Detta gäller i hög grad inom fritidsområdet,
    nämligen att kunna deltaga i allt från kulturella aktiviteter, till idrotts och motionsaktiviteter samt friluftsliv. Här finns i dag ett begränsat utbud och kommunens verksamhet inom fritidsområdet är i hög grad riktad till människor utan funktionshinder.

    Undertecknad föreslår att kommunstyrelsen får i uppdrag

    att initiera en kartläggning bland kommunens samtliga fritidsverksamheter för att belysa möjligheter och ev hinder att öka tillgängligheten för personer med funktionshinder.

    Värnamo 2002-12-12

    Margareta Lindahl (kd)
    Kristdemokraterna