• Kandidater till valsedlar presenterades

    Kristdemokraterna i Jönköpings län håller på att ta fram valsedlar till valet 2018. Ett antal kandidater till dessa presenterades i Värnamo i kväll. Då fick medlemmarna även möjlighet att ange vilka de vill se överst på valsedlarna.

    I kväll arrangerade Kristdemokraternas partidistrikt i Jönköpings län ett medlemsmöte med rådgivande medlemsomröstning i Värnamo stadshus. Detta är en del i den pågående nomineringsprocessen inför nästa års val. Medlemmar och partiavdelningar har haft möjlighet att nominera kandidater ett tag nu. Det fyrtiotal medlemmar som var närvarande fick även möjlighet att ange vilka tre kandidater de vill se överst på valsedlarna i 2018 års val.

    – De kandidater vi presenterar här i kväll har fått flest nomineringar från partiavdelningarna, förklarade Anders Pansell, ordförande i nomineringskommittén. Vi tar med oss resultatet av denna och de andra två medlemsomröstningarna i länet i vårt fortsatta arbete med att ta fram valsedlar till riksdags- och regionvalen nästa år.

    – Valsedlarna fastställs av partidistriktets höstkonvent den 25 november, lade distriktsombudsman Stina Sinclair till. Hon är sekreterare i nomineringskommittén och tillsammans med Anders Pansell och Stefan Attefall från denna höll hon i utfrågningen av kandidaterna.