KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

Vad vill vi Kristdemokrater

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

KD i sociala medier

Idag började Nordmalings marknad. Kristdemokraterna är på plats och kampanjar

Är du på marknaden? Kom förbi och hälsa och drick lite vatten i denna värme!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Kristdemokraterna Västerbotten
View on Facebook

Mammor förändrar världen. Från de första sparkarna i magen till tonårstrots finns de där. Mammas trygga hand finns där när barnet tar sitt första steg och håller i hela vägen. Genom skrapsår på knän, läxförhör till den första flytten från hemmet.

Mammor är ovärderliga, för i trygga familjer växer det upp trygga individer. Men vi vet också att många mammor inte får vardagspusslet att gå ihop. De känner att de inte räcker till. Tittar man på statistiken är det uppenbart att många mammor lever under hög press. Kvinnor har betydligt högre sjukrivningstal än män. Sjukskrivningarna fördubblas bland mammor efter det andra barnet har fötts. Det behövs en mamma-revolution med en familjevänlig politik och arbetsmarknad. Därför vill vi ha:

- Trygg förlossningsvård
- Mammavänlig arbetsmarknad
- Helt fri föräldraförsäkring
- Extra föräldradagar för äldre barn
- Sänkt skatt för att öka familjernas ekonomiska marginaler
- Utökat föräldrastöd
... See MoreSee Less

View on Facebook

❗82 363 personer står i vårdkö, Det är nästan lika många som i hela Umeå❗

Vårdköerna till operation eller specialistvård har fördubblats under den Socialdemokratiskt ledda regeringen. Det är ett välfärdssvek.

Vi har kapat vårdköerna förr och vi kan göra det igen. Kristdemokraterna vill göra det genom bland annat följande satsningar på sjukvården:

✔️ Statligt ansvar för sjukhusvården
✔️ En nationell standard för journalsystem
✔️ Inför nätläkare på 1177
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • KD i sociala medier: