KD kräver maxtak för barngruppernas storlek i förskolorna, Emma Henriksson (KD) besökte Västernorrland

KD kräver maxtak för barngruppernas storlek i förskolorna, och hur ser egentligen föräldrar och verksamheten på barnomsorgen?

Emma Henriksson (KD) framför riksdagshuset i Stockholm

Emma Henriksson, riksdagsledamot och familjepolitisk talesperson för Kristdemokraterna, besökte Härnösand och Sundsvall fredag den 4:e april. Hon besökte ett par förskolor och åt lunch med småbarnsföräldrar, med ett särskilt fokus på frågan om ett kommunalt maxtak på barngruppernas storlek i förskolan.

Program

10:15 Tjäderns förskola, Tjädervägen 114, Härnösand

12:30 Lunch med småbarnsföräldrar, Skonerten, Kulturmagasinet, Sundsvall

14:00 Förskolan Kullerbyttan, Paviljongvägen 3, Sundsvall

 

Små barn har ett särskilt behov av att känna trygghet och att bli sedda, inte minst av en vuxen. Vi ser på flera håll i Sverige att barngrupperna i förskolan är allt för stora. I Sundsvall är det i genomsnitt 17,1 barn per grupp och i Härnösand 16,2. Kristdemokraterna vill att kommuner ska sätta ett maxtak för gruppernas storlek, för att garantera för barn och föräldrar att det inte blir för stora grupper, säger Emma Henriksson familjepolitisk talesperson för Kristdemokraterna.

Förskolan och mindre barngrupper är en prioriterad fråga för Kristdemokraterna och vi är beredda att prioritera det, säger Emma Henriksson riksdagsledamot för Kristdemokraterna.

Det är lätt att tro att bara vi ökar antal vuxna i en grupp så blir det bättre, men det finns en väldigt viktig poäng med att ett litet barn ska få vistas i en liten grupp. Möjlighet till anknytning och ett begränsat antal relationer för det lilla barnet är viktigt för tryggheten. Därför har Kristdemokraterna Sundsvall lämnat in en motion till kommunfullmäktige om ett maxtak för gruppstorleken i förskolan, säger Liza-Maria Norlin (KD) första namn på kommunvalsedeln i Sundsvall.

Kristdemokraterna Härnösand har tidigare lämnat in en motion till kommunfullmäktige om att vi i Härnösand ska ha ett maxtak för barngruppernas storlek i våra förskolor. Tyvärr har inte majoriteten ännu visat något steg i den riktningen. Vi hoppas Emma Henrikssons besök kommer att belysa frågan ännu en gång, så får vi i kommunen fortsätta kämpa för barns rätt till en trygg förskolemiljö, säger Veronica Boström (KD) ersättare i skolnämnen Härnösand.

 

Media är välkommen att delta vid aktiviteterna, för mer information kontakta:

Liza-Maria Norlin, politisk sekreterare Sundsvall, 070-3941613

Roger Boork, ombudsman Västernorrland, 070-3398100


Partidistriktsårsmöte 11 november, Hussborg Ånge kommun


Läs mer

Patientsäkerheten är hotad!


Läs mer

Ett (lvn) beslut på lösa grunder


Läs mer

Vad säger KD om ett stornorrland?


Läs mer

Härnösands Kristdemokrater vill satsa mer på de äldre


Läs mer

Kvinnofrukost Lördag 11 april kl. 9:30-11:30


Läs mer

Uttalande om mjölk och kor


Läs mer

Distriktsstämma Hallstaberget


Läs mer

Ebba Busch Thor nomineras av Västernorrlands partidistrikt


Läs mer

Valmanifest Landstinget Västernorrland 2014-2018


Läs mer