• Adaktusson toppar riksdagslistan

  Kristdemokraterna har fastställt sina listor till riksdags- och regionvalen i Västmanland.

  Riksdagslistan toppas av Lars Adaktusson, Stockholm. Samuel Stengård, Västerås, är tvåa på listan.

  Lars Adaktusson, 62, är europaparlamentariker och partiets andre vice ordförande. Lars har under mandatperioden varit en röst för förföljda kristna och kommer främst fokusera på trygghetsfrågorna under valrörelsen:

  Jag är glad för att ha fått förtroendet att toppa listan och kommer arbeta hårt för att Kristdemokraterna återtar sitt riksdagsmandat i Västmanland, säger Lars Adaktusson i en kommentar.

  Samuel Stengård, 46, är ordförande för Kristdemokraterna Västerås och arbetar som pastor i Citykyrkan.

  Jag känner stor glädje och ödmjukhet över det förtroende i både provvalet och vid nomineringsmötet som jag fått inför placeringen på Kristdemokraternas riksdagslista i Västmanland. Att få företräda ett parti som med en tydlighet står upp för äldres rätt med skarpa förslag på avvecklande av den så kallade pensionsskatten som direkt ger en mer rättvis ekonomisk fördelning för pensionärer i vårt land. Vi står för en ökad trygghet med ökade resurser till polis och försvar, en nödvändighet som inte nog kan betonas. Att stå upp och med kraft verka för en fortsatt tydlig mångfald och valfrihet inom skola vård och omsorg är central och viktigt, det är du som bäst vet din situation och du ska ha fortsatt möjlighet att få kunna påverka din livsvardag det ska inte staten göra åt dig.

  Kristdemokratins grundläggande värderingar om ansvar, trygghet och frihet är värderingar som jag med stolthet kan stå upp för och jag ser med förväntan fram mot årets stundande valrörelse, avslutar Samuel Stengård.

  Lars Adaktusson (Foto: Pressbild) och Samuel Stengård (Foto: Citykyrkan).