• Vi tar pulsen på toppkandidaterna till regionen

  Kristdemokraterna har fastställt sina listor till riksdags- och regionvalen i Västmanland.

  I regionvalet har Kristdemokraterna två listor, en i den Östra valkretsen (Västerås och Sala) och en i den Västra (Hallstahammar, Köping, Arboga, Kungsör, Surahammar, Skinnskatteberg, Fagersta och Norberg). Regionrådet Malin Gabrielsson, Västerås, toppar båda listorna. Micael Larsson, Västerås, och Johanna Ridderström, Hallstahammar, är listtvåor i respektive valkrets.

  Malin Gabrielsson, 47, tog över gruppledarskapet i samband med förra valet och har under mandatperioden framför allt varit aktiv i frågor som rör barns hälsa och vård, de ökande vårdköerna, samt behovet av att bredda Västmanlands näringsliv.

  Efter en mandatperiod som gruppledare känner jag mig varm i kläderna och är redo för att växla upp ytterligare. Kristdemokratin behövs i Västmanland mer än någonsin. Det ämnar jag visa, säger Malin Gabrielsson i en kommentar.

  Micael Larsson, 48, är egenföretagare och sitter för närvarande som ledamot i Kristdemokraternas partiavdelningsstyrelse i Västerås.

  Det är jätteroligt att få förtroendet som andranamn i regionvalet. En trygg sjukvård för alla länsinvånare och ett välmående näringsliv är viktiga frågor för mig, säger Micael Larsson.

  Johanna Ridderström, 20, är ordförande för KDU Västmanland och arbetar som lärare. Hon finns även med på plats 5 på partiets riksdagslista.

  KDU har en historia av att kämpa hårt i valrörelser och som KDU-ordförande tänker jag göra just det. Vi är ungdomarnas röst och tänker ta striden för ett tryggare Västmanland. I regionen vill jag arbeta med frågor som rör ungdomars psykiska ohälsa och utsatta barn. Andra hjärtefrågor för mig är hårdare straff, fler poliser och nej till kvotering, säger Johanna Ridderström.

  Malin Gabrielsson, Micael Larsson och Johanna Ridderström (Foto: Simon Berneblad).