Kulturkonferens för att motverka trakasserier

Västra Götalandsregionens kulturnämnd har tagit initiativ till en konferens, som äger rum i dag vid Världskulturmuseet, om sexuella trakasserier och förändringsarbete. Alla kulturorganisationer som får stöd från regionen har bjudits in. Syftet med konferensen är att följa upp arbetet efter metoo, stärka samverkan för att motverka trakasserier och finna nya vägar framåt.
Läs mer


Nu satsar vi 700 miljoner kronor på höjda löner till vårdpersonalen

Debattartikel GP – Conny Brännberg m.fl.
I dag presenterar vi, GrönBlå Samverkan, 2023 års budget för Västra Götalandsregionen. Det är en budget som omsluter drygt 60 miljarder kronor och som fördelar resurser till hälso- och sjukvården, regional utveckling, kollektivtrafik och kultur, skriver företrädarna för Grönblå Samverkar i Västra Götalandsregionen.
Läs mer


Konstepidemin i Göteborg

Kristdemokraternas regionråd Conny Brännberg var på studiebesök vid Konstepidemin i Göteborg. Detta är ett av Sveriges största konstnärskollektiv, beläget vid Linnéplatsen i Göteborg, och är ett kulturcentrum. I området finns ateljéer, residensboende, utställningsytor och galleri. Ett omfattande kulturprogram med föreläsningar, föreställningar och varierande utställningar ges året runt. I området, som blivit ett besöksmål för många, finns också ett stort antal konstverk.


Besök i Tranemo och Mark

Verksamhetsbesök i Tranemo och Mark under torsdagen. Conny Brännberg och Lars-Inge Andersson från regionen besökte, tillsammans med representanter från lokalavdelningen i förstnämnda kommun, Centralen i Tranemo. Det är en plats för människor att läsa, mötas, uppleva och lära. Juan Ochoa, områdeschef Kultur, Bibliotek och Fritid, och Fredrike Holzhausen, bibliotekschef mötte upp. Deltagarna fick också möjlighet att prata med Tranemos kommunpoet Jimmy Alm.

Läs mer



Extra stöd till Skara skolscen

Pressmeddelande-
Regionstyrelsen beslutade under tisdagen att garantera stiftelsen Skara skolscen en ökning av regionbidraget 2021 på högst 350 000 kronor. Det extra bidraget är avsett att täcka underskott relaterade till pandemin.
Läs mer


Vi budgeterar för en omstart av Västra Götaland

Debattartikel GP – Conny Brännberg m.fl.
När GrönBlå Samverkan lägger fram budgetförslag för 2022 gör vi det med försiktig optimism för framtiden. Vaccinationer utförs i en allt högre takt och allt fler får sitt skydd mot den förfärliga sjukdomen covid-19. Det finns hopp om att samhället så småningom kan öppna upp och vi budgeterar för en omstart för Västra Götaland.
Läs mer


En efterlängtad omstart för Västra Götaland

Pressmeddelande – GrönBlå Samverkan
Det är med en försiktig optimism GrönBlå Samverkan lägger fram budget för 2022. I takt med att befolkningen vaccineras finns ett hopp om att pandemin ger vika och samhället kan öppnas upp igen. Budgeten för 2022 präglas därför av återstart och av behövliga satsningar som till exempel på löner, förstärkning av IVA-vården och inte minst vården riktad mot den kommunala omsorgen. Samtidigt krävs en fortsatt ansvarsfull ekonomisk politik utifrån det osäkra läge som råder.
Läs mer


Byråkratiska hinder tas bort för att minska vårdskulden

Debattartikel Borås tidning – Conny Brännberg m.fl.
Vi är fast beslutna att skapa goda förutsättningar för att kapa vårdskulden i Västra Götaland. Vi är övertygade om att detta är möjligt genom att ta bort byråkratiska hinder och skapa möjligheter för alla vårdgivare att bidra i arbetet, skriver den politiska ledningen i regionen.
Läs mer