Förebygg självmord

Förebygg självmord

I Sverige dör ungefär fem gånger – er på grund av självmord än i tra kolyckor. Jag har motionerat i riksdagen om att intensifiera det förebyggande arbetet och att studera de bakomliggande orsakerna till självmord. Varje självmord är en tragedi och måste till varje pris undvikas. Varje människoliv är ovärderligt.

Här kan du läsa min senaste riksdagsmotion om självmord: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Forebygg-sjalvmord_H102So248/?text=true

 

RIT-avdrag skulle ge 100 nya jobb i Jönköpings län

RIT-avdrag skulle ge 100 nya jobb i Jönköpings län

RUT-avdraget har blivit en stor succé. 17 000 nya jobb har skapats och många barnfamiljer och äldre har tack vare avdraget fått råd med exempelvis städhjälp eller fönsterputs i hemmet. Kristdemokraterna vill nu ta ett steg ytterligare och utvecklas RUT-avdraget, så att även IT-tjänster omfattas.

Ett skatteavdrag för RIT-tjänster skulle öppna upp en ny marknad och skapa nya jobb. Inte minst för ungdomar som har kunskapen men som kanske inte kommit in på arbetsmarknaden. Samtidigt skulle de som har problem eller brist på kunskap när det gäller IT i hemmet, kunna få råd att anlita hjälp. Det skulle minska den digitala klyfta som riskerar att uppstå.

RIT-avdraget skulle kunna skapa 2 862 nya jobb i Sverige. Nedbrutet på Jönköpings län motsvarar det cirka 100 nya jobb.

Därför kan vi inte backa bandet och antingen avskaffa eller begränsa RUT-avdraget som oppositionen vill. Utveckla i stället till ett RIT-avdrag så skapas fler jobb till unga.

Debut i SVT-debatt

I söndags kväll gjorde jag min första stora partidebatt i SVT. Ämnet var jobben. För min del är ingången solklar. För att fler jobb ska kunna skapas, måste vi ge goda villkor för de som skapar jobben – företagarna.

Se gärna debatten i efterhand på SVTplay om du missade den live.

 

 

Hotet mot arbetslinjen

Det är bara att erkänna. Jag blir själv ibland trött på osakliga påhopp i politiken. Det går till överdrift när man fokuserar mer på sin motståndares, än på sin egen politik. Med det sagt, måste man ändå kunna argumentera för och emot olika förslag.

Om Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet skulle vinna valet, kan 140 000 jobb i Sverige. Socialdemokraterna talar gärna om de miljoner de satsar på företagen, men glömmer att berätta om de miljarder de föreslår i skattehöjningar som läggs på jobb och företagande. Sammantaget står vänsteroppositionen för skattehöjningar på 60 miljarder kronor vilket hotar Sveriges konkurrenskraft. Osäkerheten kring oppositionen är stor eftersom de inte pratat ihop sig innan valet.

Ett exempel är att oppositionen vill fördubbla den halverade arbetsgivaravgiften för unga och höja krogmomsen. 20 000 jobb hotas om detta skulle gå igenom. I fredags var jag med mina partikompisar i Värnamo. Bara på Hamburger Hill hotas 20-25 jobb med oppositionens politik.

Jag går till val på en politik som gör det enklare och mer lönsamt att driva företag, inte dyrare att anställa unga. Därför ber jag om ditt kryss den 14 september.

/Andreas