Hotet mot arbetslinjen

Det är bara att erkänna. Jag blir själv ibland trött på osakliga påhopp i politiken. Det går till överdrift när man fokuserar mer på sin motståndares, än på sin egen politik. Med det sagt, måste man ändå kunna argumentera för och emot olika förslag.

Om Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet skulle vinna valet, kan 140 000 jobb i Sverige. Socialdemokraterna talar gärna om de miljoner de satsar på företagen, men glömmer att berätta om de miljarder de föreslår i skattehöjningar som läggs på jobb och företagande. Sammantaget står vänsteroppositionen för skattehöjningar på 60 miljarder kronor vilket hotar Sveriges konkurrenskraft. Osäkerheten kring oppositionen är stor eftersom de inte pratat ihop sig innan valet.

Ett exempel är att oppositionen vill fördubbla den halverade arbetsgivaravgiften för unga och höja krogmomsen. 20 000 jobb hotas om detta skulle gå igenom. I fredags var jag med mina partikompisar i Värnamo. Bara på Hamburger Hill hotas 20-25 jobb med oppositionens politik.

Jag går till val på en politik som gör det enklare och mer lönsamt att driva företag, inte dyrare att anställa unga. Därför ber jag om ditt kryss den 14 september.

/Andreas


Förebygg självmord


Läs mer

RIT-avdrag skulle ge 100 nya jobb i Jönköpings län


Läs mer

Debut i SVT-debatt


Läs mer

Sunda villkor i åkerinäringen


Läs mer