• Nomineringsstämma

  Lördagen den 25 november höll Kristdemokraterna Sjuhärad sin nomineringsstämma. Ett 50-tal närvarande medlemmar beslutade om listor till region- och riksdagsvalet 2018.

  Riksdagslista

  KD Sjuhärads nomineringsstämma valde, likt de flesta kristdemokratiska partidistrikt, att placera partiordförande Ebba Busch Thor överst på riksdagslistan. På plats nummer två och som distriktets lokala riksdagskandidat, fick Ingemar Kihlström stämmans förtroende. Ingemar är 51-år gammal och har en lång bakgrund av politiskt engagemang i hemmakommunen Herrljunga.

  Jag känner mig väldigt hedrad över förtroendet som har visats mig. Nu påbörjas ett intensivt arbete, där jag hoppas träffa många sjuhäradsbor för att lyssna men även för att berätta om vår politik och vårt välfärdslöfte”, säger Ingemar Kihlström.

  På tredjeplats på riksdagslistan placerade stämman Elise Arnell från Horred. Elise är 34-år gammal och är bland annat ordförande i Miljönämnden i Marks kommun.
  Övriga toppnamn på listan är 4. Niklas Arvidsson, Borås, 5. Lars Adaktusson, europaparlamentariker och 6. Eva Brännström-Arnesson, Ulricehamn.

  Regionlista

  Som toppkandidat på listan till regionfullmäktige gav stämman Valéria Kant från Borås förtroende. Valéria är idag distriktets enda regionfullmäktigeledamot. Utöver det uppdraget är Valéria även ordförande i Södra patientnämnden.

  Jag är väldigt tacksam för förtroendet som nomineringsstämman har givit mig. Jag kommer kandidera till regionfullmäktige för att driva frågor om hur vi kan få en mer medborgarnära sjukvård i Västra Götaland”, säger Valéria Kant.

  På andraplats på regionlistan placerade stämman Lars-Inge Andersson från Tostared i Marks kommun. Övriga toppnamn på listan är 3. Patrik Carlsson, Bollebygd, 4. Staffan Setterberg, Herrljunga, 5. Cristina Bernevång, Ulricehamn, 6. Agneta Jansson, Vårgårda.

  Elise Arnell och Ingemar Kihlström, toppnamn tillsammans med Ebba Busch Thor på KD Sjuhärads riksdagslista.