• Därför Kristdemokrat – Lisa Berglund

   

  Lisa Berglund är näst på tur i vår intervjuserie. Lisa har ett högaktuellt yrke, då hon arbetar som biomedicinsk analytiker. Hon representerar oss i Kommunfullmäktige och Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och är en fena på att baka.

  Ålder: 35 år

  Födelseort: Borås

  Yrke: Biomedicinsk analytiker

  Fritidsintressen: Vandring, löpning, baka kakor

  Favoritmusik: Jon Bon Jovi, Takida, Lars Winnerbäck

  Vilken politisk fråga är viktigast för dig?
  Utbildningsfrågor och sjukvården

  Varför Kristdemokraterna?
  Jag gick med i Kristdemokraterna vid valet 2014. Jag gick runt bland valstugorna och ställde samma frågor till alla borgerliga partier. Det var KD som svarade bäst. Då läste jag på mer om partiet och ideologin och kände att det var rätt parti för mig. KD har bland annat en bra sjukvårdspolitik där staten borde ta över ansvaret över sjukvården. Inte som nu då 21 olika regioner har ansvaret över sjukvården. Om man har åsikter, gillar att diskutera och vill förändra samhället till det bättre då ska man engagera sig politiskt. Med en Kristdemokratisk politik så finns det en möjlighet att förbättra samhället för alla.