• Därför Kristdemokrat – Anette Arvidsson

  Nu är det Anette Arvidsson tur. Anette är vice ordförande i vår partiavdelning och förtroendevald i grundskolenämnden, men hon kan också stoltsera med att ha utsetts till årets lokala kristdemokrat i Borås. På fritiden blir det en hel del långa turer på cykeln.

  Ålder: 46

  Födelseort: Borås

  Yrke: Inköpare

  Fritidsintressen: Cykla landsvägscykel och gå ut och gå.

  Favoritmusik: Blandat, ABBA är en favorit och så lyssnar mycket på italiensk musik.

  Vilken politisk fråga är viktigast för dig?
  Jag tycker att den vision som Gudrun Brunegård lyfter fram för skolan är viktig ”en skola där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter”. Jag vill att alla barn ska få möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar.

  Varför Kristdemokraterna?
  Jag har alltid varit politiskt intresserad, men efter senaste valet kände jag att jag vill vara med och påverka vårt samhälle. Jag har föräldrar som börjar bli äldre och för mig känns det viktigt att veta att när behovet kommer så finns den vård och omsorg som de behöver tillgänglig. Detta var den största anledningen till att jag valde att engagera mig. Frågor som ligger mig nära är traditionellt ”mjuka” frågor som vård och omsorg, skolan men även ordning och reda.

  Jag anser att mycket av den grund som vårt samhälle är byggt på håller på att raderas, så för mig är den judisk kristna etiken som partiets värdegrund vilar på viktig. Jag gillar att Kristdemokratin bland annat utgår från naturliga gemenskaper som exempelvis familj, vänner och olika föreningar, att samhället ska byggas underifrån och att staten/kommunen inte ska ta över de beslut som familjen klarar själv.

  Att engagera mig i Kristdemokraterna är bland det roligaste jag har gjort. Jag har fått många nya vänner och fått lära mig massor om politiken. Vill du som jag vara med och påverka så att Borås blir en bättre stad att leva i så kan jag varmt rekommendera att bli medlem i KD, vi behöver bli fler.