• Därför Kristdemokrat – Emil Moghaddam

  Den här gången är det Emil Moghaddam som ska svara på frågan. Emil är ordförande för KDU i Borås och Sjuhärad. Emil är en flitig debattör i sociala medier och ska till hösten börja plugga på högskola.

  Ålder: 20

  Födelseort: Linköping

  Yrke: Kör truck på ett lager och ska i höst börja läsa på högskolan.

  Fritidsintressen: Vara med vänner, läsa, spela, och politik såklart. Sen spenderar jag även rätt mycket tid på sociala medier.

  Favoritmusik: Föredrar rap men lyssnar på allt möjligt.

  Vilken politisk fråga är viktigast för dig?
  Mina viktigaste frågor är migration, integration och utrikespolitik. Sveriges största utmaning (om vi räknar bort den rådande pandemin) är att få till en välfungerande integration som hjälper folk ut på arbetsmarknaden och in i samhället. Här lokalt är jag dock mest intresserad av att stoppa slöseriet, vilket KD driver bra i Borås.

  Varför Kristdemokraterna?
  Jag gick med i Kristdemokraterna därför att det är ett borgerligt parti som betonar frihet och ansvar. Kristdemokraterna vill göra det lättare och friare för individen, samtidigt som KD betonar ett socialt ansvar och prioriterar välfärdsfrågor.

  Jag är mer engagerad i ungdomsförbundet än vad jag är i själva moderpartiet, och KDU är det borgerliga ungdomsförbund som står längst till höger och betonar frihet, trygghet, och ansvar. Är du under 32 och intresserad av att engagera dig politiskt är du välkommen hos oss.