• Därför Kristdemokrat – Magnus Sjödahl

  Det har nu blivit Magnus Sjödahls tur. Magnus är en skånepåg med stort intresse för sport och musik. Under en mandatperiod var Magnus riksdagsledamot. Nu representerar han oss som vice ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden och i Kommunfullmäktige.

  Ålder: 62

  Födelseort: Örkelljunga, Skåne

  Yrke: F.d. det mesta: Fabriksarbetare, FN-soldat, socionom, egen företagare, riksdagsledamot. Nu diversearbetare.

  Fritidsintressen: Sport, musik och resor gärna till Cypern som jag betraktar som mitt andra hemland.

  Favoritmusik: -60 och -70tals rock. Exempelvis: Deep Purple, Status Quo, Scorpions, Beach Boys.

  Vilken politisk fråga är viktigast för dig?
  Allt hänger samman, jag är allätare. Trafik- och miljöfrågor i ett brett perspektiv har alltid engagerat mig samt valfrihetsfrågor och varsamhet med skattemedel.

  Varför Kristdemokraterna?
  Kristdemokraterna har enligt mig den bästa ideologiska plattformen att bygga ett samhälle på. Vi förenar den enskildes frihet med ansvar för en fungerande välfärd. De små gemenskaperna är viktiga att stödja, ingen människa fungerar utan relationer till sin omgivning. Jag valde att engagera mig eftersom jag inte nöjde mig med att passivt se på när andra beslutade på ett sätt som jag inte alltid var nöjd med. Att få vara med och påverka är en förmån för alla oss som lever i en demokrati. Den möjligheten ska vi vara rädda om!