• Idag invigs nya Lilla Erstagården

    Idag är en viktig dag en dag som kommer ha betydelse för framtiden. Jag är väldigt glad över att tillsammans med personal, anhöriga och Ersta diakonis direktor Stefan Nilsson få vara med om invigningen av de nya lokalerna i Nacka. Invigningen sker i närvaro av H.M. Drottning Silvia. Lilla Erstagården har ett avtal med landstinget och är Nordens enda barnhospice.

    I Stockholms län bor nästan 500 000 barn och unga. Förra året föddes runt 29 000 barn i vårt län.  Dessutom sker det en ökning av inflyttningen av personer i barnafödande åldrar till länet, både från utlandet och från andra delar av landet. Alla dessa barn oavsett ålder, kön eller etnisk bakgrund har mänskliga rättigheter har därmed rätt till omsorg, och en god vård när de behöver det. Det är landstingets uppdrag att se till att så också sker. Jag tror och vet att trots det svåra kommer Lilla Erstagården bli en plats som hyllar livet, en ljus plats full av värme och omtanke.

    Lilla Erstagården är nordens första barn- och ungdomshospice. Nu kommer landstinget kunna erbjuda vård för svårt sjuka barn och deras familjer.