ABC-reportage upprör mig!

Nu får det vara nog! Jag blev oerhört upprörd när jag såg på ABC i morse. Det är inte första gången som en privatperson gör hjälteinsatser för rättssamhället och hjälper polisen i deras arbete. Men istället för ett tack och medalj får personen utskällning till svar.

Stockholm sattes i skräck och förtvivlan när självmordsbombaren slog till mitt i julruschen. Alla vi som bor här men även invånare utanför Stockholm blev djupt berörda och är så klart angelägna om att få så mycket information som möjligt för att förhindra nya liknande dåd. Självklart är övervakningskamerorna av oerhörd vikt och vi ska vara glada att de finns uppsatta. De borde dessutom finans på fler platser än idag.

Men när butiksinnehavaren Naresh Lakwahni hjälpte polisen och gav det inspelade materialet precis före attentatet så rycker Länsstyrelsen ut och kräver att kamerorna monteras ner. Helt obegripligt! Istället för represalier borde tårta och medalj delas ut till Naresh.

Jag har i polisstyrelsen ett flertal gånger argumenterat för fler kameror på brottsutsatta platser. Det har varit en strävsam kamp men till slut har polismyndigheten äntligen fått tillstånd att sätta upp fler kameror runt Stureplan och Medborgarplatsen. I tunnelbanesystemet vet vi hur värdefulla övervakningskamerorna är för att lösa brott. På vissa skolor där stölder och skadegörelser har varit vardag har kameror fått stopp på det. Övervakningskameror används inte för att övervaka människor som kanske namnet ger anledning att tro. Kamerorna används för att förebygga och klara upp brott.

För mig är det självklart att Naresh och andra handlare ska ha rätt till sina kameror. Länsstyrelsen måste tänka om!

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,