Flytt av kommunala förvaltningar

Det var med stor glädje jag läste dagens Brännpunkt! De fyra gruppledarna för Alliansen i Stadshuset deklarerade att flera förvaltningar kommer att flytta sina kontor från Stockholms innerstad till ytterstaden. Några av de förvaltningar som nämns är Socialförvaltningen, Äldreförvaltningen, Utbildningsförvaltningen, Kulturförvaltningen och Stokab. Detta är en fråga jag har drivit i många år och som har funnits med i Kristdemokraternas valmanifest. Ytterligare ett vallöfte kan därmed bockas av.

Jag tycker det är självklart att stadens förvaltningar ska finnas spridda i hela staden, allt annat vore mycket märkligt. Stockholm är en stad – inte två i form av innerstad och ytterstad. Många områden runt om i Stockholm är också i stort behov av fler arbetsplatser, då är det bra att stadens förvaltningar ökar antalet arbetsplatser. Fler arbetsplatser i en stadsdel bidrar också till ökade förutsättningar för övrig näringsverksamhet såsom restauranger, mataffärer och banker. Fler arbetsplatser är också ett sätt att höja statusen på stadsdelar som idag av olika anledningar har dåligt rykte.

En flytt av kommunala förvaltningar ska förhoppningsvis kunna bidra till att privata företag följer efter liksom statliga myndigheter. Många stadsdelar i Stockholm behöver bli mer levande. Alliansen tar nu ett viktigt steg för att bidra till en sådan utveckling.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,