Ja till butler men nej till piga – öhhhhh??!!

Det är rena röran på den rödgröna sidan. En hel mandatperiod har de ägnat åt att spy galla över RUT-avdraget och kalla det för att pig- och klassamhället är tillbaka i ny tappning. Att ca 10 000 människor skulle förlora jobbet och att en numera ganska vit sektor över en natt åter skulle bli svart tycks inte ha bekymrat de rödgröna. Bort med RUT har varit det allena rådande budskapet.

Men så den 16 augusti valåret 2010 vill ledande företrädare från Socialdemokraterna plötsligt slå ett slag för butlers på tunnelbanan. Men vänta nu!! Vad exakt är den principiella skillnaden mellan en butler och en person som städar eller tvättar i någons hem? Det känns som att Jämtin och Batljan egentligen gillar RUT-avdraget men inte kan retirera och nu istället föreslår exakt samma sak fast det ska ske vid tunnelbanan istället för i hemmet.

Exakt de tjänster som Jämtin och Batljan föreslår – tvättning, strykning, lämnandet av barn till förskola etc – kan redan idag fixas med hjälp av RUT-avdraget. Så varför stressa upp arbetande människor inom hushållssektorn med att tvinga dem att byta arbetsplats?

Och vem ska betala alla dessa butlertjänster? Ska det vara skattesubventeionerat eller är det bara en idé som Socialdemokraterna släpper? Det är redan idag helt fritt för vilken entreprenör som helst att driva butlerverksamhet vid t-banan. Det behöver ingen politiker lägga sig i. Men för den som letar efter en affärsidé kan idag tacka Jämtin och Batljan för kreativt tänkande.

Men få kan säga annat än att RUT och ROT har blivit en succé och skapat många nya jobb. I tider av hög arbetslöshet ter dig som jubelidiotiskt att ta bort dessa avdrag. Rädda RUT och ROT – rösta på Alliansen.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,