Nu tar äntligen kd plats på Pride!


Jag tycker så klart att det är väldigt roligt att det nu offentliggörs att Kristdemokraterna ska vara med på årets Pride genom ett eget tält. Läs Svd:s artikel här.

Jag har själv varit med på Pride som privatperson varje år sedan 2004. Varje år har jag fått förklara varför Kristdemokraterna som enda riksdagsparti inte deltagit på Pride. Det här året skulle jag ha fått förklara varför vi tillsammans med Sverigedemokraterna var det enda riksdagspartiet utan representation. Nu slipper jag förklara det vilket känns oerhört skönt. Jag inser naturligtvis att jag kommer att få mindre fritid och mindre tid att själv delta pridefirandet för att istället stå i Kristdemokraternas tält. Men den smällen kan jag ta.

Jag tror att det här är ett viktigt steg för Kristdemokraterna ska möta hbtq-gruppen. Det kommer att krävas ett visst civilkurage hos dem som väljer att stå i tältet och de kommer säkerligen att bli hårt bemötta – och kanske också otrevligt bemötta – av en del. Men jag kan nästan lova att vi som står där också kommer att få väldigt mycket positiv respons som jag hoppas ska ta över det negativa. Jag vet ju dessutom att flera av dem som besöker Pride faktiskt också röstade på Kristdemokraterna i senaste valet.

Caroline Szyber har skött detta på ett mycket bra sätt och det är skönt att hon har en enig distriktsstyrelse bakom sig. En styrelse där jag för övrigt är vice ordförande.

Väl mött på Pride!

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,