Oansvarigt om Slussen

Pressmeddelande, 2014-07-17 Erik sittande

Den nya rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus stoppar ombyggnaden av Slussen. Majoriteten vill utreda Slussen en gång till innan den tar ställning till bygget. Detta är ytterligare en socialdemokratisk kollaps i de förhandlingar som nu pågår mellan de rödgrönrosa. Erik Slottner (KD), gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus, är mycket besviken på den nya majoriteten.

– Efter tjugo års diskuterande och utredande beslutade till slut kommunfullmäktige 2011 att Nya Slussen skulle byggas. Det är knappast ytterligare utredningar som behövs. Att förhala ombyggnationen av Slussen är djupt oansvarigt då det innebär ökade kostnader, fördröjningar och osäkerhet för stockholmarna och alla inblandade parter i projektet, säger Erik Slottner (KD).

– Varför var inte Socialdemokraterna tydliga om Slussen i valrörelsen? Beskedet om Slussen innebär att Socialdemokraterna sviker stockholmarna, precis som i frågan om Bromma flygplats och förbifarten, säger Erik Slottner (KD), gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus.

– Det går att göra vissa ändringar inom ramen för nuvarande detaljplan även om de pågående arbetena fortskrider. Men att avbryta projektet och stoppa alla upphandlingar och projekteringar är direkt oansvarigt, säger Erik Slottner (KD).

Presskontakt Markus Nyman 076-122 99 11