Rörigt värre Wetterstrand


Idag tog Maria Wetterstrand (mp) priset i kategorin ”Konstiga citat under valrörelsen 2010”. Hon sade nämligen att oppositonen har råd att sänka skatten för pensionärer eftersom den väljer att inte sänka skatten. Förvirringen är total. Sänkt skatt är väl alltid sänkt skatt oavsett för vem som skatten sänks eller har jag missuppfattat totalt?

Jag har under många år förundrtas över hur de rödgröna anser att sänkta skatter raserar välfärden men så fort skatten sänks för penionärer så påverkas inte välfärden negativt alls. Det är ju samma pengar som skatten sänks med. Under hela mandatperioden har vi fårr höra hur hemskt jobbskatteavdraget är eftersom det tar pengar från välfärdens kärna – trots att några pengar inte alls har tagits därifrån. Nu några år senare har de rödgröna i princip accepterat hela jobbskatteavdraget och så föreslår man ytterligare skattesänkningar för penionärerna. Jo, jag tackar jag!

Jag har inget emot fortsatta skattesänkningar för pensionärerna – tvärtom så tycker jag att pensionärerna ska ha fler skattesänkningar. Regeringen har sänkt dem med ca fem miljarder kronor hittills och vill fortästta sänka med uppemot tio miljarder kronor ytterligare nästa mandatperiod. Men om de rödgröna ska ha någon trovärdighet överhuvudtaget får de faktiskt erkänna att sänkta skatter inte behöver rasera välfärden. Det har den regeringen bevisat och det hoppas jag vi ska få fortästta göra i minst fyra år till.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,