Supermobilt poliskontor på Fridhemsplan?Jag har i ett par år drivit frågan om ett mobilt poliskontor på Fridhemsplan – liknande de som finns på Stureplan och Medborgarplatsen. I måndags kom frågan åter upp på Polisstyrelsesammanträdet efter att jag agerat i frågan ytterligare en gång. Först ska sägas att Polisstyrelsen inte fattar beslut i frågan som det felaktigt står i Vårt Kungsholmen. Styrelsen fattar inte beslut i den typen av operativa frågor. Som ledamot i styrelsen kan man dock väcka frågor till polisledningen och på den vägen starta en process. Svaret blev – till skillnad från tidigare svar från 2009 – att det inte planeras något mobilt poliskontor på Fridhemsplan.

När jag först läste svaret blev jag så klart besviken och lite grann på krigsstigen. Men när jag fick den muntliga föredragningen så blev jag lugnare. Mobila poliskontor kräver el, stödpelare, är relativt klumpiga och ganska dyra i inköp. På Fridhemsplan lämpar det sig därför bättre med polisbussar som går att förflytta under kvällens lopp i takt med att våldsbrottsligheten byter plats – vilket den gör på Fridhemsplan i större utsträckning än på Stureplan och Medborgarplatsen.

För mig spelar inte tekniken någon roll, för mig är resultatet det viktiga. Gör Polisen bedömningen att polisbussar ger ett bättre resultat än mobila poliskontor som vi idag känner dem så litar jag på det. Jag har dristat mig till att kalla polisbussarna för supermobila poliskontor eftersom de är ännu mer mobila än de mobila polisstationerna men tjänar ändå samma syfte.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,