Underskatta inte trojkan Juholt/Waidelich

Det är lätt att på förhand döma ut Juholt och Waidelich. De har verkligen oddsen emot sig. I jämförelse med exempelvis Reinfeldt och Borg får de anses vara lättviktare. Även gentemot Hägglund, Björklund och Olofsson så väger deras erfarenhet lätt. Kanske inte antal år men definitivt i det mediala bruset.

Jag skulle dock vilja varna allianspolitiker för att bli alltför stöddiga. Underläge kan ofta vara det bästa utgångsläget. Låga förväntningar likaså. Samtidigt är belåtenhet och arrogans det absolut sämsta utgångsläget. Om någon i Alliansen inbillar sig att valet 2014 är avgjort i och med valet av Juholt och Waidelich så ska de genast tänka om. Att välja en mer känd socialdemokrat skulle i och för sig vara ett säkrare kort men förmodligen ett betydligt sämre val. Jämför med Sahlin när hon valdes. Med den nya trojkan skapas nyfikenhet vilket kanske är det bästa man kan åstadkomma som politiker. Nyfikenhet var kanske det som till slut bar Alliansen till seger 2006. Alliansen har en enorm utmaning i att hålla den nyfikenheten vaken. Arbetslinje och överskottsmål kommer inte ensamma hålla som mål 2014, det måste finnas något annat för att Alliansen ska upplevas som attraktiv hos väljarna.

Men självklart startar Juholt och Socialdemokraterna i en brant uppförsbacke. Deras största hot är förmodligen brist på förtroende och att deras nya ledare anses vara lättviktare. Deras största hopp är förmodligen en belåten och arrogant Allians.

Blogg listad på Bloggtoppen.se Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,