Vitmåla viadukter

Idag skriver DN Stockholm om min idé att vitmåla viadukter för att skapa ljusare och tryggare stadsrum. Nu är det dock inte bara en idé längre utan Staden kommer nästa år att satsa en miljon kronor på detta projekt efter att Alliansen i Stadshuset kommit överens om satsningen. Beslut tas slutgiltigt 14-15 november då budgeten behandlas i kommunfullmäktige.

Med anledning av detta ringde SR Stockholm upp mig kl 06:15 i morse (de ska vara glada att jag svarade) för att göra en intervju. Du kan lyssna på den här. Gå in på sändningen kl 06.30-07.00, jag är med 15 minuter in i programmet.

Jag är glad att ha fått gehör för den här idén. HM har vitmålat sin gråa betongkonstruktion i hörnet Regeringsgatan/Hamngatan. Det gav ett helt nytt och ljust stadsrum. Det märks verkligen skillnad mellan före och efter vitmålningen. Detta bör följas av fler exempel. Platser jag tänkt särskilt på är Järnvägsparken/Tegelbacken, Vasagatan och Sergelstorg i början av Hamngatan. Men andra platser är så klart tänkbara också.

Detta är ett litet bidrag till att göra Stockholm tryggare, trevligare och ljusare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,