Ny i partiet

– Jo, jag kan nog förstå om en del jag växt upp med här i Gnesta blir lite förvånade. Dels över att jag engagerat mig politiskt, dels över vilket parti jag valt…

   Det berättar Thomas ”TK” Carlsson, en av (KD):s färskaste medlemmar, när vi möter honom för en pratstund utanför hemmet mitt i centrum av Gnesta.


– Jag har väl haft ett politiskt intresse ända sen högstadietiden, men sen jag själv fick familj och barn känns det riktigt viktigt att jobba för en bra framtid för dom, stödja ett parti som sätter människan i fokus.

Men vad fick dig att ta steget just nu?

– Vid valet till EU-parlamentet blev det ju stora framgångar för en del ytterlighetspartier, som har en människosyn jag inte ställer upp på. Precis som många andra tänkte jag då att jag ville göra min röst hörd för dom värden jag tycker är viktigast.

Varför blev det just Kristdemokraterna?

– Från början var det väl ingen självklarhet, men sen var det två saker som fick mig att börja reflektera lite mer. Dels testade jag Valkompassen, dels djupläste jag partiprogrammet. Därmed blev det dags att säga adjö till en del fördomar jag haft tidigare.

Fördomar? Till exempel vadå?

– Ja, att man måste vara ”kristen” för att vara med i det här partiet. Eller att man har något emot homosexuella. Vet du, förstanamnet på Stockholms lista är öppet homosexuell! Är det han som hamnat i fel parti – eller är det media som levererat en förvrängd bild?

– Jag skulle verkligen vilja utmana var och en som bor här att göra en förutsättningslös analys inför höstens val.

Och kryssa dig på fullmäktigelistan…?

– Nja, den listan står jag inte med på den här gången. När jag blev medlem var den redan tryckt, men jag kan nog få en annan uppgift än att vara med där, så det är inget jag satsar på nu. Jag har stort förtroende både för Bo och för mina gamla lagkompisar Tomas och Niclas…

– Det viktigaste är att det står rätt parti på valsedeln – Kristdemokraterna!


Vart tog ungdomarnas bussar vägen?


Läs mer

Kolla bloggen!


Läs mer

Vem ska få Vitsippspriset i år?


Läs mer

Glad pensionär släpper fram de yngre


Läs mer

Fullmäktigelistan


Läs mer