Gudrun Brunegård klar för riksdagens utbildningsutskott

Pressmeddelande

Kalmar län den 29 mars 2019

I och med att Jimmy Loord (KD) beslutat sig för att lämna sitt riksdagsuppdrag från den 1 april 2019 är det klart att Gudrun Brunegård blir hans efterträdare. Det är nu också bestämt att hon övertar hans ansvar som ledamot i utbildningsutskottet och partiets utbildningspolitiska talesperson.

– Jag är glad över förtroendet att få ta över ansvaret för de viktiga utbildningsfrågorna när jag nästa vecka inleder mitt arbete i riksdagen. På så vis fullbordas rockaden mellan Jimmy Loord och mig.

Det säger Gudrun Brunegård, Kristdemokraterna, med anledning av att Sveriges riksdag på fredagen beslutade att välja in henne som ordinarie ledamot i riksdagens utbildningsutskott. Det innebär också att hon blir Kristdemokraternas talesperson i utbildningsfrågor.

– Jag har tidigare arbetat med utbildningsfrågor kommunalt och regionalt och nationellt i SKL:s utbildningsberedning. Utbildningsfrågorna är oerhört viktiga. Skolans förmåga att ge eleverna de kunskaper de behöver avgör mycket av deras framtid. Välutbildade ungdomar är också avgörande för samhällets utveckling. Det finns stort behov att utveckla skol- och utbildningspolitiken, så att fler elever klarar skolan och kan gå vidare till studier och arbetsliv, säger Gudrun Brunegård.

På måndag den 1 april inleder Gudrun Brunegård sitt riksdagsuppdrag med ett studiebesök på Linnéuniversitetet i Kalmar. Dagen därpå kommer hon för första gången att tjänstgöra i utbildningsutskottet.