• Lämnar Decemberöverenskommelsen

  Vi Kristdemokrater i Halland är lättade att decemberöverenskommelsen är avslutad, men är beredda att ta det ansvaret som krävs för att det ska vara ordning och reda.
  För oss Kristdemokrater har DÖ förlorat allt eventuellt förtroende.
  När Decemberöverenskommelsen tillkom var Sverige i ett stressat läge och fått kraftigt ökat motstånd allt eftersom och det var dags att avsluta den.
  Stefan Löfven agerar som att han sitter med ett frikort för att tillsammans med MP och V ta Sverige i en stark vänstersväng. Vi behöver strida för Kristdemokratisk politik och se till att Sverige inte behöver möta skadliga förslag som begräsningar i ROT/RUT och skattehöjningar som främst drabbar landsbygden.
  Det är regerings ansvar att få stöd för sin politik i riksdagen och inte oppositionens.
  Vi behöver skapa ett normalt politiskt arbete i riksdagen igen där regering Löfven i vanlig ordning behöver söka en majoritet för sin politik, och inte som idag när de kan höja skatter och riva upp alliansens reformer och vi bara kan titta på.
  Vi lämnar därför överenskommelsen och ger partistyrelsen i uppdrag att göra det, men det ska vara ordning och reda, inget vilda västern.

   

  Lars Gustafsson , distriktsordförande Halland
  Larry Söder, Riksdagsledamot
  Kristdemokraterna Halland